Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019 20:13

Το “Αχίλλειον” νοικιάστηκε για 25 χρόνια και θα γίνει πολυκατάστημα με ρούχα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 
Τη σύμβαση για την εκμίσθωση του διατηρητέου ξενοδοχείου του πεζόδρομου της Αριστομένους “Αχίλλειον” συνυπέγραψαν σήμερα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας και ο εκπρόσωπος της εταιρείας που είχε προσέλθει στο σχετικό διαγωνισμό, η οποία είναι η “POP-AIR Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Ένδυσης” που έχει καταστήματα με ρούχα σε περιοχές της Αθήνας...

Η σύμβαση προβλέπει ότι το ύψος του μισθώματος ανέρχεται σε 2.420 ευρώ το μήνα, ενώ η διάρκεια της σύμβασης είναι 25 χρόνια. Η εταιρία θα προχωρήσει στην επισκευή του διατηρητέου κτιρίου, που βρίσκεται σε κακή κατάσταση.  

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, το κτίριο είναι διώροφο νεοκλασικό με υπόγειο, ενώ η μεικτή επιφάνεια υπογείου, ισογείου, παταριών και Α΄ ορόφου ανέρχεται σε 1.306,18 τ.μ.

Ο δήμαρχος τόνισε πως είναι ικανοποιημένος από την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Επεσήμανε δε ότι η ανακατασκευή και η λειτουργία του «Αχιλλείου» θα δώσει θέσεις εργασίας και θα προσθέσει οικονομική ζωντάνια στον πεζόδρομο Αριστομένους.