Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 11:21

Να στηρίξουν ΚΚΕ&Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε τους επαγγελματίες ο Δ. Οικονομάκος

Περιοδεία στην Περιφέρεια πραγματοποιεί σήμερα το πρωί (10:00), ο υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση δήμαρχος Καλαμάτας, Δημήτρης Οικονομάκος. Το απόγευμα (19:00), θα επισκεφθεί την περιοχή της Φυτειάς...

Εν τω μεταξύ, κατά την περιοδεία του, το Σάββατο, στην οδό Αθηνών, στις συζητήσεις που είχε ο Δ. Οικονομάκος με επαγγελματίες και κατοίκους, πρωταγωνίστησε το ζήτημα του νομοσχεδίου για την ρύθμιση των 120 δόσεων για τα χρέη σε Εφορία, ασφαλιστικό ταμείο και δήμους, «με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται πως θα λύσει το πρόβλημα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων», τονίζει το Γραφείο Τύπου του κ. Οικονομάκου.

«Ο ισχυρισμός αυτός, ο οποίος αποτελεί πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος, παρουσιάζεται ως άλλη μια προεκλογική παροχή. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν στοχεύει πουθενά αλλού, παρά στον περιορισμό της δυσαρέσκειας των αυτοαπασχολούμενων, στην αύξηση των ταμειακών ροών και στην διόγκωση των πλεονασμάτων. Δεν προσφέρει ουσιαστική λύση στα σημερινά αδιέξοδα. Αντίθετα, αυτά παραμένουν στο ακέραιο μαζί με όλες τις αιτίες που τα γεννούν, που δεν είναι άλλες από τις αντιλαϊκές πολιτικές που η κυβέρνηση εφαρμόζει, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων και των κατευθύνσεων της ΕΕ για την ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου και τον αφανισμό των μικροεπαγγελματιών».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας κάλεσε τους επαγγελματίες «να δυναμώσουν τους αγώνες για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των αυτοαπασχολούμενων, για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους, ενάντια στην φοροληστεία και τα χαράτσια». Όπως τόνισε, «μόνο με τους αγώνες μπορούμε να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας», ενώ κάλεσε τους επαγγελματίες, στις επικείμενες εκλογές να ξεφύγουν από την λογική του «μικρότερου κακού», ν’ αφήσουν πίσω τα ψεύτικα διλήμματα και τις κάλπικες διαφορές. Να στηρίξουν το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση σε όλες τις κάλπες, «ώστε να παλεύουμε από καλύτερες θέσεις την επόμενη μέρα των εκλογών».

Το Σάββατο, ο Δ. Οικονομάκος, περιόδευσε και στα Γιαννιτσάνικα.