Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 14:29

Ο Λαφαζάνης στην Καλαμάτα κάλεσε σε στήριξη της ΛΑΕ και εκλογή ενός τουλάχιστον ευρωβουλευτή

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  
Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις της ίδιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό και αφαιρεί τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία, τόνισαν χθες το βράδυ οι ομιλητές στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας στην Καλαμάτας για τις ευρωεκλογές και για τις εκλογές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Μαρία Μήτση και Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο REX μεταδόθηκε από την ΕΡΤ στο πλαίσιο της προβολής των υποψηφίων των εκλογών της Κυριακής…


Θανάσης Πετράκος, Βασίλης Τσουλάκος

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι είναι εφικτό να εκλεγεί τουλάχιστον ένας ευρωβουλευτής από το ψηφοδέλτιο “Λαϊκή Ενότητα - Μέτωπο Ανατροπής” και τόνισε ότι η είσοδός στην ευρωβουλή “θα είναι μόνο η αρχή για να συνεχίσουμε πιο δυναμικά την αγωνιστική μας παρουσία, για μια πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση αλλά και πολύ γρήγορα -και αυτό θα το δείτε- για μια νέα λαϊκή πλειοψηφία, για μια νέα πραγματικά λαϊκή διακυβέρνηση της χώρας, για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας, για τη διέξοδο από την κρίση, για μια προοδευτική και σοσιαλιστική αναγέννηση της ΄χωρας μας”. Σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αποτελεί συνώνυμο της συνεχούς λιτότητας, της περικοπής δικαιωμάτων, ότι έχει μετατρέψει την Ευρώπη σε φρούριο και σε μπροστάρη στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Νίκος Χουντής, ενώ ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Θανάσης Πετράκος, μεταξύ άλλων τόνισε: “Σε λίγες μέρες θα κληθούμε να κάνουμε επιλογές  αποφασιστικής σημασίας τόσο για την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση όσο και για τις ευρωεκλογές. Να πάρουμε αποφάσεις καθοριστικές για το μέλλον ετούτου του τόπου , για το μέλλον των παιδιών μας.

Στην τελική ευθεία για την κάλπη η “Αγωνιστική Συνεργασία” ολοκληρώνει ένα μεγάλο κύκλο καθημερινής επαφής με τους πολίτες της Πελοποννήσου, μέσα από τον οποίο αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας και η ανάγκη για έναν άλλο δρόμο που θα την βγάλει από την καθυστέρηση. Ένα δρόμο κόντρα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που την έχουν οδηγήσει στις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στις ευρωπαϊκές Περιφέρειας όπως πιστοποιούν όλοι οι δείκτες. Η περιφερειακή αρχή με εκφραστή τον Πέτρο Τατούλη όλα αυτά τα χρόνια που διοικεί την Περιφέρεια έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι της για να την παραδώσει στις ορέξεις των κερδοσκόπων. Με τη νεοφιλελεύθερη διαχείριση των μεγάλων υποθέσεων και με κορυφαία τη διαχείριση των σκουπιδιών. Έκανε τα πάντα για να διευκολύνει τη διείσδυση των γερμανικών τραπεζών στην Πελοπόννησο αγκαλιά με τον Φούχτελ και τους συνοδοιπόρους του. Στην ίδια όχθη βρίσκεται και ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος με τις πρόσφατες δηλώσεις του ανέδειξε την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη ατζέντα και την περιφρόνηση στις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Ο Γιώργος Δέδες μέσα από κυβερνητικές θέσεις εκφράζει νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις ταυτίστηκε στα κρίσιμα ζητήματα με την πολιτική Τατούλη του οποίου υπήρξε για μεγάλο διάστημα στενός συνεργάτης. Στην ίδια γραμμή πολιτικά κινείται και ο Γιάννης Μπουντρούκας ο οποίος κατέχοντας σημαντική θέση στον Επιμελητηριακό θεσμό στην Πελοπόννησο, ουδέποτε διαφοροποιήθηκε από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Περιφέρειας και της κεντρικής κυβέρνησης. Μη σας ξεγελούν συνεπώς οι τάχα αντιπαραθέσεις και διαφορές τους. Θυμηθείτε  την ώρα της κάλπης ότι στα βασικά ζητήματα συμφωνούν.

Η “Αγωνιστική Συνεργασία” είναι  στην άλλη όχθη: Δίνουμε τη μάχη για να μην πουληθούν οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, τις οποίες όπως αποδείχθηκε από τις προσφορές προσπαθούν να πάρουν κοψοχρονιά οι ενεργειακοί όμιλοι που άνθησαν την εποχή της κρίσης με τις πλάτες των κυβερνήσεων. Δίνουμε τη μάχη για ένα άλλο σχέδιο διαχείρισης των σκουπιδιών που θα προστατεύει το περιβάλλον, θα ελαχιστοποιεί το κόστος και συμβάλλει στη μείωση του όγκου των σκουπιδιών.

Αγωνιζόμαστε για να μην εκποιηθεί η δημόσια περιουσία στην Πελοπόννησο, στηρίζουμε όπως κάναμε πάντα την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας και είμαστε αντίθετοι με την εκποίηση στην ιδιωτική κερδοσκοπία. Είμαστε αντίθετοι με την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά της Πελοποννήσου παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων και φορέων που καταγγέλλουν μεγάλη οικολογική καταστροφή ειδικά στην περιοχή της Λακωνίας. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας με τα σχέδια για εξορύξεις πετρελαίου στο Ιόνιο για λόγους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς. Αγωνιζόμαστε για να μην εκποιηθεί η ιδιωτική περιουσία των λαϊκών στρωμάτων με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε σε μια ουσιαστική αλλαγή της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής ώστε να προχωρήσει η Πελοπόννησος σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση, για να αξιοποιηθεί το τεράστιο δυναμικό του αγροτικού τομέα, για να αναπτυχθεί ο τουρισμός χωρίς λεηλασία των φυσικών πόρων, για να γίνουν πραγματικότητα οι ανάγκες των πολιτών της. Και υποσχόμαστε ότι θα φέρουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη φωνή των πολλών και όχι των κερδοσκόπων, τη φωνή των κινημάτων και όχι των δανειστών”.