Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 00:07

“Ισχυρή εντολή” ζήτησε ο Θανάσης Βασιλόπουλος, εξαγγέλοντας μειώσεις και απαλλαγές τελών

“Ισχυρή εντολή” ζήτησε ο Θανάσης Βασιλόπουλος, εξαγγέλοντας μειώσεις και απαλλαγές τελών

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Ανέλαβε το ρίσκο ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος και πραγματοποίησε το βράδυ προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία της Καλαμάτας, όπου από την προεκλογική εξέδρα κάλεσε τον κόσμο να δώσει στο συνδυασμό του “ισχυρή εντολή”. Οι υπεύθυνοι του συνδυασμού είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή του κόσμου στην προεκλογική συγκέντρωση και από το κλίμα ενθουσιασμού που δημιούργησε η ομιλία του υποψήφιου δημάρχου, ο οποίος μάλιστα εξήγγειλε απαλλαγές και μειώσεις τελών του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ, όπως και σειρά έργων και παρεμβάσεων για τα οποία είχε μιλήσει και κατά την παρουσίαση του προγράμματός του…

Τον Θανάση Βασιλόπουλο, που έφτασε στο χώρο της συγκέντρωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε βόρεια των αγαλμάτων της κεντρικής πλατείας, ξεκινώντας πεζός από το Δημαρχείο της Αριστομένους και συνοδευόμενος από τους υποψήφιους συμβούλους του, προσφώνησε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δημόπουλος, με τον οποίο γνωρίζονται από παιδιά. Ο Δημήτρης Δημόπουλος είπε ότι τον Θανάση Βασιλόπουλο διακρίνει μια μεγάλη αρετή, η μετριοφροσύνη, ότι ξέρει να συζητάει, να ακούει, του αρέσει η σκληρή δουλειά, είναι έμπειρος, δοκιμασμένος και επιτυχημένος, είναι, όπως υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος, ο καταλληλότερος για τη θέση του δημάρχου Καλαμάτας.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Βασιλόπουλος στην ομιλία του τόνισε ότι ο συνδυασμός του, η “Δημιουργική Πρωτοβουλία”, είναι έτοιμη “διασφαλίσει  ότι η Καλαμάτα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά”. Πρόσθεσε ότι “οι εκλογές της Κυριακής είναι στοίχημα για το Δήμο μας, στοίχημα για τα χρόνια που έρχονται, στοίχημα για τη ζωή μας. Στις Δημοτικές εκλογές της Κυριακής, αυτό που θα κριθεί δεν είναι μόνο ποιος θα είναι ο νέος Δήμαρχος Καλαμάτας. Αυτό που θα κριθεί, κυρίως, είναι αν ο Δήμος μας θα επιταχύνει την πορεία ανάπτυξης και προόδου ή αν θα μπει σε δρόμους ανασφάλειας, αβεβαιότητας, και οπισθοδρόμησης.  Αυτό που θα κριθεί είναι αν οι συμπολίτες μας θα έχουν ουσιαστικό ρόλο και λόγο, ή αν θα μπουν στο περιθώριο, αποκλεισμένοι από τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Αυτό που θα κριθεί είναι αν η Καλαμάτα θα ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις του αύριο ή θα γυρίσει πίσω”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος θέλησε να επιμείνει ότι ο συνδυασμός του αποτελεί μια νέα δημοτική πρωτοβουλία που όμως ταυτόχρονα είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το έργο που επιτελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια. Χαρακτηριστικα είπε: “Με την εντολή των δημοτών, που μας εμπιστεύτηκαν,  ο Δήμος Καλαμάτας εξελίχθηκε σε έναν υγιή οικονομικά και λειτουργικό μηχανισμό, που προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες. Η Πόλη και οι Κοινότητες του Δήμου μας γνώρισαν σημαντικές βελτιώσεις. Η καθημερινότητα όλων μας έγινε καλύτερη. Με ευθύτητα θα τονίσω ότι προφανώς δεν έγιναν όλα και δεν έγιναν όλα τέλεια. Ο τελικός απολογισμός, όμως, του έργου μας τα προηγούμενα χρόνια, είναι – χωρίς καμία αμφιβολία – απολογισμός ιδιαιτέρως θετικός. Με την εμπιστοσύνη σας, κάναμε την Καλαμάτα ένα Δήμο που αξίζει να ζεις. Έφτασε ο καιρός, δίνοντας βαρύτητα στις γειτονιές και στα χωριά μας να καταστήσουμε και το Δήμο μας, ένα Δήμο που αξίζει να ζεις”.

Στη συνέχεια ο Θανάσης Βασιλόπουλος έκανε μια συνοπτική παρουσίαση των 5+1 βασικών αξόνων του προγράμματός του (καθημερινότητα, περιβάλλον, αθλητισμός, πολιτισμός, τουρισμός + συμμετοχή των πολιτών με λόγο και ρόλο σε όσα συμβαίνουν στο Δήμο”.   Επιπλέον όμως παρουσίασε τις εξής τρεις νέες “δημιουργικές πρωτοβουλίες”:

  1. Δημιουργία 30 συνοικιακών πράσινων σημείων, ανά χωριό η ενότητα με παράλληλη μείωση των τελών καθαριότητάς, έως και 100%.
  2. Μηδενική καταβολή, τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για τα χωριά του Ταϋγέτου.
  3. Μείωση τελών χρήσης νερού και υπονόμων, έως και 30% για όλους.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ζήτησε από τους ψηφοφόρους “ισχυρή εντολή” σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Έχω και άλλη φορά επαναλάβει, ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, είμαι ενεργός πολίτης που αγαπά τον Δήμο μας, πιστεύει σε αρχές και αξίες και έχει αποδείξει ότι θέλει και μπορεί να εργαστεί σκληρά για να πετύχουμε το καλύτερο. Στην επαγγελματική μου ζωή, έμαθα να μετατρέπω τα σχέδια σε έργο χειροπιαστό. Να διεκδικώ τις ευκαιρίες. Να αξιοποιώ τις δυνατότητες.

Στη διαδρομή μου στην αυτοδιοίκηση, συνειδητοποίησα ότι πρέπει πρώτα απ’  όλα να ακούς, να λειτουργείς συνθετικά, να εμπνέεις και να εμπνέεσαι από τους συνεργάτες σου. Ζητώ να μας δώσετε ισχυρή εντολή, ώστε να έχουμε τη  δυνατότητα να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας για το Δήμο μας”.

Η προεκλογική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού από τον υποψήφιο δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

Στ.Μ.