Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 03:31

Τόλμησε ο Τατούλης στην Καλαμάτα και δεν τα πήγε άσχημα

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 
Τόλμησε και κατάφερε να γεμίσει το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας χθες το βράδυ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, δείχνοντας ότι παραμένει πολύ ισχυρός παίχτης παρότι αυτή τη φορά δεν τον στηρίζει κανένα κόμμα. Την ίδια ώρα που ο Πέτρος Τατούλης γέμισε μόνος του το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στην Τρίπολη “επιστρατεύτηκαν” ο Αντώνης Σαμαράς, βουλευτές και οι κομματικές οργανώσεις της Ν.Δ. ώστε να μαζευτεί κοινό για την κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας Arcadia portal ότι στην εκδήλωση μεταφέρθηκε κόσμος με λεωφορεία που είχε μισθώσει η κομματική οργάνωση της Ν.Δ. στη Μεσσηνία καθώς και το σχόλιο ότι “ο κ. Σαμαράς αποκάλεσε τη συγκέντρωση περίπου 500 ατόμων ΄΄λαοθάλασσα΄΄”...

Ο Πέτρος Τατούλης χθες το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας έκανε επί μία ώρα μια πολιτική τοποθέτηση που επεκτάθηκε σε όλα τα ζητήματα. Μίλησε για το έργο που έχει υλοποιήσει η περιφερειακή του αρχή, για τα έργα που έχει δρομολογήσει, για τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό. Αναφέρθηκε στις επιθέσεις που έχει δεχτεί η οικογένειά του, περιέγραψε τις θεσμικές διεκδικήσεις για τη μετεξέλιξη της περιφερειακής αυτοδιοίκησης σε περιφερειακή διακυβέρνηση. Έκανε και εξαγγελίες, όπως την ένταξη στο ΕΣΠΑ του αλιευτικού καταφυγίου της Μαραθόπολης με 7.000.000 ευρώ καθώς επίσης την ένταξη των αρδευτικών δικτύων του Φιλιατρινού φράγματος.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΧΑΣΟΥΝ

“Το δικό μας διακύβευμα, το δικό μας αφήγημα είναι μόνον η Πελοπόννησος. Και το φωνάζουμε όλοι μαζί σε πείσμα όλων εκείνων που προσπάθησαν τώρα τελευταία να μας διχάσουν, που μας είπαν ότι πρέπει να μπούμε πάλι στα κομματικά χαρακώματα, να ξαναχτίσουμε πάλι τα μπλε, τα πράσινα, τα κόκκινα και τα ροζ καφενεία. Σε αυτό τον τόπο όμως ο διχασμός έφερε μόνο δεινά. Και το διχασμό το γέννησαν όσοι επεδίωξαν να υπηρετήσουν τα μικρά και ιδιοτελή τους συμφέροντα” τόνισε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατούλης.

ΚΟΥΦΙΟΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

Είπε επίσης ο περιφερειάρχης για το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής: “Πιστεύουμε στην περιφερειακή διακυβέρνηση ή θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω στους διορισμένους νομάρχες και τοπάρχες; Πιστεύουμε στον πολιτικό πολιτισμό και στην εθνική συνεννόηση ή θα αφήσουμε όλους όσοι επιβουλεύονται τη δημοκρατία να επιβάλλουν τον κούφιο και υβριστικό τους λόγο; Πιστεύουμε ότι μπορούμε να περπατήσουμε με τα δικά μας πόδια ή θα ψάχνουμε εναγωνίως να ακουμπήσουμε σε κάποιοι εύθραυστο και ξένο δεκανίκι, γιατί από μόνοι μας δεν μπορούμε να περπατήσουμε;”.

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

Επιπλέον ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε για αντιπάλους του ότι “δεν μας εξήγησαν ποιο είναι τελικά το δικό τους διακύβευμα πέρα από την προσδοκία τους να μοιράσουν την Πελοπόννησο ως λάφυρο; Αυτοί που δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να γεμίσουν το ψεύτικο και αδειανό κοστούμι που κάποιοι άλλοι τους φορέσανε. Τους λέω ξεκάθαρα: δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε”.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ

Σε ό,τι αφορά την οικογένειά του ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε: “Επιτρέψτε μου να πω και κάτι πάρα πολύ προσωπικό. Δεν με αγγίζει καθόλου η βαθιά και θρασύδειλη τους εμπάθεια να θίγουν τα παιδιά μου, τη σύζυγό μου και την οικογένειά μου. Γιατί γνωρίζω καλά από που ξεκίνησα και πως πορεύομαι”.

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ

Απαντώντας στις κατηγορίες που εξαπολύουν αντίπαλοί του ότι σπαταλάει τα χρήματα σε μικρά έργα ο Πέτρος Τατούλης τόνισε: “Μεσσήνιοι, αυτοί οι λίγοι, οι παλιοί και οι νέοι ευκαιριακοί επικριτές μας, έρχονται σήμερα να μας κατηγορήσουν ότι δεν κάναμε τα μεγάλα και τάχα κάναμε τα μικρά. Είναι οι ίδιοι βέβαια που αρνούνται να μας πουν καθαρά ποια θα είναι τα δικά τους μεγάλα έργα και ποια τα δικά τους μικρά έργα. Και αυτό γιατί δεν έχουν τίποτε να πουν. Εμείς είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας, που δεν έχει το δικό μου όνομα αλλά έχει μόνο το δικό σας πρόσωπο”.

ΈΡΓΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

Ειδικότερα για τα έργα στα χωριά ο Πέτρος Τατούλης είπε ακόμη: “Μας κατηγορούν για τα μικρά έργα που κάνουμε στις μικρές τοπικές κοινότητες. Τους απαντάμε ότι δεν γνωρίζετε την πραγματικότητα, δεν γνωρίζετε τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, δεν γνωρίζετε ότι οι τοπικές κοινωνίες ήταν αυτές που κράτησαν όρθια την Ελλάδα σε δύσκολες στιγμές. Και τους απαντώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ότι θα συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε τα αιτήματα των μικρών κοινοτήτων. Θα συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε όποιο αίτημα μας υποβάλλει ο οποιοσδήποτε ή οποιαδήποτε δημοτική αρχή. Και θέλω να τους θυμίσω τα αιτήματα που μας υποβλήθηκαν από τη δική τους δημοτική αρχή, δεν τα χρηματοδοτήσαμε στα σύνολό τους; Ήταν μικρά έργα ή μεγάλα έργα αυτά; Ή αξιολογούμε τα μικρά και τα μεγάλα έργα έξω από το δικό μας μικρόκοσμο και μόνο για να έχουμε να λέμε κάτι;”.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των πολιτιστικών συλλόγων ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε: “Μας κατηγορούν γιατί χρηματοδοτούμε τους πολιτιστικούς συλλόγους σε όλη την περιφέρειά μας. Και το θυμήθηκαν τώρα. Όταν μας έφερναν τα αιτήματα για χρηματοδότηση των δικών τους πολιτιστικών συλλόγων, αυτό δεν άντεχε στην ευαισθησία τους. Για να εξηγηθώ: οι πολιτιστικοί μας σύλλογοι αποτελούν το σκληρό πυρήνα των αξιών και της παράδοσης που η μια γενιά παραλαμβάνει από την προηγούμενη. Θα συνεχίσουμε ακόμα με μεγαλύτερο πάθος να χρηματοδοτούμε τους μικρούς και τους μεγάλους πολιτιστικούς συλλόγους”.

Τον Πέτρο Τατούλη προσφώνησε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ενώ μετά την ομιλία έγινε η παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της Μεσσηνίας.

Στ.Μ.