Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 04:32

Με δυναμισμό και πίστη για τη δεύτερη Κυριακή ο Μανώλης Μάκαρης

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Δυναμικός και με την πεποίθηση ότι ο συνδυασμός του θα ψηφιστεί από τους πολίτες και θα περάσει στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, ήταν χθες το βράδυ ο Μανώλης Μάκαρης, στην προεκλογική ομιλία που έκανε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας…

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, επικεφαλής του συνδυασμού “Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες” μίλησε στην εξέδρα που είχε στηθεί μπροστά στο προεκλογικό περίπτερο, ενώ μεταξύ του κοινού ήταν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας καθώς και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητά του.

“Το πρόγραμμά μας είναι κρυστάλλινο και ξεκάθαρο”, τόνισε ο Μανώλης Μάκαρης στην ομιλία του και συνέχισε ότι “είναι ένα πρόγραμμα αξιών και αρχών και δεν είναι ένα συνονθύλευμα ψευδοτεχνοκρατικών απόψεων”. Πρόσθεσε ότι το διέπουν οι αρχές της αειφορίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της βιώσιμης ανάπτυξης που σέβεται το περιβάλλον, αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, δίνει διέξοδο στους νέους.

Ο Μανώλης Μάκαρης παρουσίασε διάφορες προτάσεις και θέσεις του προγράμματός του, δίνοντας προτεραιότητα στα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καλαμάτας, στο περιβαλλοντικό έγκλημα, όπως το αποκάλεσε, της Μαραθόλακκας, στο ζήτημα της λυματολάσπης του Βιολογικού Καθαρισμού κ.ά. Τόνισε ότι ως δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην πλήρη απορρύπανση της Μαραθόλακκας.

Αναφέρθηκε στα θέματα του πολιτισμού, του αθλητισμού, των αναπλάσεων που υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να είναι αποσπασματικές αλλά να εντάσσονται σε έναν ολιστικό σχεδιασμό. Είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, Μανώλης Μάκαρης, ότι ο συνδυασμός του προτείνει τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο στρατόπεδο με πράσινο σημείο για ανταποδοτική ανακύκλωση. Μίλησε ακόμη για την ανάγκη επαναλειτουργίας του σιδηρόδρομου, για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ώστε να μηδενιστούν τα τροχαία δυστυχήματα και για πολλά άλλα ζητήματα.

Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τους φίλους του συνδυασμού να αγωνιστούν μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, να μην αφήσουν να χαθεί ούτε μία ψήφος ώστε στις 26 Μάη να αλλάξει σελίδα ο Δήμος Καλαμάτας, όπως υπογράμμισε.

Στ.Μ.