Πέμπτη, 30 Μαϊος 2019 11:33

Λαϊκή Συσπείρωση:«Λευκό/άκυρο η ψήφος για την β' Κυριακή»

Τις ευχαριστίες τους προς όσους επέλεξαν το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμάτας Δημήτρης Οικονομάκος,  Οιχαλίας Κωνσταντίνος Ρεϊτζόπουλος, Τριφυλίας Σαράντος Κουκούμης και Δυτικής Μάνης Πέτρος Ταβουλαρέας. Προτρέπουν, παράλληλα, τους ψηφοφόρους, να ρίξουν «άκυρο» ή «λευκό» στις κάλπες της προσεχούς Κυριακής, όπου επαναληφθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές...

Αναλυτικά, η δήλωση έχει ως εξής:
Εκ μέρους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συμπαρατάχθηκαν και έδωσαν τη μάχη στο πλευρό μας, σε όσους ψήφισαν "Λαϊκή Συσπείρωση" στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές της 26ης Μάη 2019 και το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και ειδικά σε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά.

Οι Σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" θα είναι η φωνή του εργαζόμενου λαού, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων μέσα στο δημοτικό Συμβούλιο. Όπως και το προηγούμενο διάστημα, θα τα δώσουμε όλα για τα συμφέροντα του λαού μας, για να έχει το δικό του "μάτι" και "αυτί" στο δημοτικό συμβούλιο, θα αγωνιστούμε για να πάρει ανάσες ο λαός, να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση, για να έχει μπροστά τις δικές του ανάγκες και διεκδικήσεις. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην δημοτική φορολογία, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, στην υποστελέχωση, στην υποχρηματοδότηση, στη πάλη για πολιτισμό – αθλητισμό με το βλέμμα  στην επομένη των εκλογών που  τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν.

Η θέση μας για το β' γύρο είναι καθαρή, τα κριτήρια δεν αλλάζουν από Κυριακή σε Κυριακή. Σ' αυτές τις δυνάμεις, που καταγγέλλουμε ότι έχουν γραμμή τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, που συμφωνούν με την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που έχουν το δικό τους μερτικό σε αυτή την πολιτική, δεν θα "ανακαλύψουμε" ξαφνικά φιλολαϊκές θέσεις, ούτε θα σβήσουμε ως ανύπαρκτες τις ουσιαστικές μας διαφορές. Με τα ίδια κριτήρια που καλέσαμε το λαό να πάει με το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" την πρώτη Κυριακή, με τα ίδια κριτήρια του λέμε πως η ψήφος για τη Β' Κυριακή πρέπει να είναι το λευκό - άκυρο.

Καλούμε τους εργαζόμενους που ψήφισαν τη "Λαϊκή Συσπείρωση", αυτούς που έδωσαν τη μάχη δίπλα στους κομμουνιστές σε κάθε κάλπη, ευρωεκλογές και τοπικές, να βρεθούμε πανέτοιμοι και αποφασισμένοι, μπροστά στις εθνικές εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Για να δυναμώσει η φωνή της διεκδίκησης, της αντεπίθεσης το ΚΚΕ. Για να μη δώσουμε πράσινο φως και συγκατάθεση στη συνέχεια και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να υπάρχει μια σταθερή και αποφασισμένη δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων την επόμενη μέρα.

Δημήτρης Οικονομάκος "Λαϊκή Συσπείρωση" Δήμου Καλαμάτας
Κωνσταντίνος Ρεϊτζόπουλος "Λαϊκή Συσπείρωση" Δήμου Οιχαλίας
Σαράντος Κουκούμης "Λαϊκή Συσπείρωση" Δήμου Τριφυλίας
Πέτρος Ταβουλαρέας "Λαϊκή Συσπείρωση" Δήμου Δυτικής Μάνης».