Σάββατο, 08 Ιουνίου 2019 14:33

Νίκας για την εκδήλωση Coca Cola - Πετρετζίκη στην πλατεία

“ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ” 
Υπερασπίστηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την απόφαση για την παραχώρηση της πλατείας στην Coca Cola και τον σεφ Άκη Πετρετζίκη. Ο δήμαρχος δεν τοποθετήθηκε ξεκάθαρα στην άποψη που διατύπωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, ότι η πλατεία δεν έπρεπε να παραχωρηθεί διότι έγινε μια εκδήλωση που είχε εμπορικό-κερδοσκοπικό χαρακτήρα και όχι ψυχαγωγικό, καθώς και ότι η εκδήλωση προκάλεσε αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται γύρω από την πλατεία στον τομέα του γρήγορου φαγητού...

Ο κ. Νίκας σχολίασε ότι “είναι καλές οι πολυεθνικές” και μάλιστα τόνισε ότι η εταιρία στην οποία παραχωρήθηκε η πλατεία για την εκδήλωσή της, απασχολεί πολλούς εργαζόμενους. Ο δήμαρχος σημείωσε ότι η παραχώρηση της πλατείας δεν γίνεται από τον ίδιο, αν και συνήθως λαμβάνει γνώση και ακόμη τόνισε ότι τηρήθηκε ό,τι προβλέπεται και συγκεκριμένα καταβλήθηκε στο Δήμο το σχετικό μίσθωμα.

Η αντιπολίτευση θύμισε στο δήμαρχο ότι η στάση του ήταν διαφορετική πριν λίγα χρόνια, όταν είχε ζητηθεί από το Δήμο η πλατεία για τη πραγματοποίηση αθλητικής εκδήλωσης. Ωστόσο κ. Νίκας απάντησε ότι μέσα από τη συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση σκοπός ήταν η διαφήμιση εταιρίας και επέμεινε ότι ο αθλητισμός δεν πρέπει να συνδέεται έμμεσα ή άμεσα με την εμπορευματοποίηση.

Στ.Μ.