Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 02:36

Ξεκινούν οι πράξεις εφαρμογής για Ασπρόχωμα, Κηπούπολη, Αγιάννα, Ανατολική Παραλία!

Ξεκινούν οι πράξεις εφαρμογής για Ασπρόχωμα, Κηπούπολη, Αγιάννα, Ανατολική Παραλία!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Δεκαπέντε χρόνια μετά την ανάθεση της πολεοδομικής μελέτης του Ασπροχώματος ολοκληρώθηκαν επιτέλους οι διαδικασίες, η μελέτη δημοσιεύεται εντός των ημερών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ο Δήμος αναλαμβάνει να αναθέσει την εκπόνηση της πράξης εφαρμογής. Για την εφαρμογή θα πληρώσει ο Δήμος και το κόστος υπολογίζεται στα 100.000 ευρώ περίπου.

Την ανακοίνωση έκαναν χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, με την αρμόδια για τα πολεοδομικά θέματα αντιδήμαρχο, Παναγιώτα Ντίντα, υπογραμμίζοντας την ανακούφισή τους, χωρίς να παραλείψουν να σημειώσουν ότι ο Δήμος δεν είχε ευθύνη για την πολυετή καθυστέρηση καθώς το θέμα ήταν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Όπως σημείωσαν, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα κληθεί το Σώμα να εγκρίνει τη διενέργεια του διαγωνισμού για την ανάθεση της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Ασπροχώματος.
Ο δήμαρχος με την αντιδήμαρχο ανακοίνωσαν επίσης ότι εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο χρηματοδότηση ύψους 110.000 ευρώ προκειμένου να γίνει η πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Κηπούπολης, των πολεοδομικών μελετών για τα πυκνοδομημένα της Ανατολικής Παραλίας και της Αγιάννας, καθώς και η μελέτη οριοθέτησης των ρεμάτων της πολεοδομικής μελέτης Βέργας. Ήδη δόθηκαν οι σχετικές εντολές στους μελετητές, δεδομένου ότι οι μελέτες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου διαφορετικά το Πράσινο Ταμείο θα ακυρώσει την απόφαση χρηματοδότησης.
Ειδικά για την Κηπούπολη, ο κ. Νίκας και η κ. Ντίντα σημείωσαν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι θετική απέναντι στο ομόφωνο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου, για τον καθορισμό αρτιότητας στα 600 μέτρα και συντελεστή δόμησης 0,6. Αρχικά ο μελετητής είχε προτείνει αρτιότητα 1.000 μέτρα και συντελεστή δόμησης 0,4.
Στ.Μ.