Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 11:13

Στις 29 Σεπτέμβρη το τρένο θα ξανασφυρίξει στην Καλαμάτα

Από την πρόσφατη εκδρομή των Φίλων του Σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο, τότε που το τρένο δεν μπόρεσε να έρθει στην Καλαμάτα Από την πρόσφατη εκδρομή των Φίλων του Σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο, τότε που το τρένο δεν μπόρεσε να έρθει στην Καλαμάτα

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΣΑΓΙΑ
Μετά από χρονικό διάστημα που ξεπερνά τον ενάμιση χρόνο το σφύριγμα του τρένου θα ξανακουστεί στην Καλαμάτα! Στις 29 Σεπτέμβρη Θα φτάσει στην πόλη τρένο, έστω και αν αυτό θα είναι εκδρομικό, ναυλωμένο από το Σύλλογο Φίλων του Σιδηρόδρομου Αθηνών. Για να καταστεί αυτό δυνατό, ο Δήμος ξεκίνησε την αποξήλωση τις πίσσας και του τσιμέντου από τις ράγες στα πασάγια, τις διαβάσεις του σιδηρόδρομου.

Στο τρένο θα επιβαίνουν περίπου 60 φίλοι του σιδηρόδρομου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι και θα διανυκτερεύσουν στην Καλαμάτα. Θα κάνουν εκδρομή στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, μια απερίγραπτα όμορφη διαδρομή μέσα σε βουνά, πεδιάδες, δάση, ποτάμια, μικρά και μεγάλα χωριά.
Τον περασμένο μήνα έγινε μια παρόμοια εκδρομή, όμως το τρένο δεν μπόρεσε να έρθει στην Καλαμάτα, γιατί ο Δήμος έχει κλείσει με πίσσες και τσιμέντα τα πασάγια. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ανακοίνωσε τότε ότι οι διαβάσεις θα καθαριστούν, πράγμα που γίνεται τώρα.
Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη εκδρομές φίλων του σιδηρόδρομου στην Καλαμάτα και στο «V» Πελοποννήσου, γεγονός που δείχνει πόσο εκπληκτική είναι η διαδρομή του τρένου στην περιοχή μας.
Στ.Μ.