Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 10:35

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαρίτσης και Πατσαρίνος

Τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Καλαμάτας επισκέφθηκαν χθες το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές Μεσσηνίας του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», Αλέξης Χαρίτσης και Νίκος Πατσαρίνος...

Κατά την επίσκεψη, οι δύο υποψήφιοι συνομίλησαν με την προϊσταμένη, Νινέτα Σωτηράκη, και τους υπαλλήλους της Βιβλιοθήκης για τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ως προς την αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης, καθώς και με κόσμο που βρέθηκε χθες εκεί, για το 1ο Χαριστικό Παζάρι που πραγματοποιήθηκε.

Όπως επισημαίνεται από το γραφείο Τύπου του κ. Χαρίτση:
«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε για την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας 155.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για μία τριετία, επιπλέον της τακτικής κρατικής χρηματοδότησης. Χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υπηρεσιών και του περιβάλλοντος της βιβλιοθήκης, με την αγορά υπολογιστών και την αναβάθμιση του δικτύου μηχανοργάνωσης, την ανάπτυξη συστήματος ασφαλείας κ.ά., την αγορά βιβλιοθηκών και επίπλων αλλά και την αγορά καινούριων βιβλίων, τα οποία απέκτησε μετά από χρόνια, καθώς και 50 τόμους για τη μεσσηνιακή συλλογή που φιλοξενεί».

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, χθες, ο π. υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας, όπου συνομίλησε με τον διευθυντή αλλά και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που στεγάζονται εκεί.