Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 21:04

Αυτοψία από το υπουργείο στα οικόπεδα που προτείνονται για τη χωροθέτηση των φυλακών

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Τους χώρους που έχουν προταθεί από τους Δήμους της Μεσσηνίας για την ανέγερση φυλακών, επισκέφθηκε σήμερα η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Δήμοι του Νομού και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, υπογραμμίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν μεθοδεύσεις ώστε οι φυλακές να γίνουν έξω από τα όρια του Εφετείου Καλαμάτας.

Την επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν μηχανικοί και όχι μόνο, συνόδευσαν στην αυτοψία της ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Ηλιόπουλος, και ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Βασίλης Χατζής.
Πήγαν στις θέσεις που έχουν προταθεί από το Δήμο και ειδικότερα στο Γαρδίκι, σε τοποθεσία μεταξύ της Ασπροπουλιάς και του Άρι, στο Πλατύ και στο Αριοχώρι. Ακολούθως, η επιτροπή επισκέφθηκε θέση που έχει προταθεί από το Δήμο Μεσσήνης.
Το μεσημέρι την επιτροπή συνάντησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, ο οποίος την Πέμπτη το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα της χωροθέτησης των φυλακών, που είναι ύψιστης σημασίας για το Σύλλογό του και για το Εφετείο Καλαμάτας.
Ο αντιδήμαρχος, Θανάσης Ηλιόπουλος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι προτεινόμενες από το Δήμο θέσεις είναι οι καταλληλότερες για τη δημιουργία φυλακών, δεδομένου ότι βρίσκονται πλησίον της έδρας του Εφετείου και ακόμη γειτνιάζουν με τον αυτοκινητόδρομο, με το αεροδρόμιο, το σιδηρόδρομο, το λιμάνι, το νοσοκομείο. Επίσης, ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το υπουργείο για τη δημιουργία του έργου σε θέματα που αφορούν τις υποδομές, όπως για παράδειγμα την οδική σύνδεση, την ύδρευση, την αποχέτευση κ.λπ.
Στ.Μ.