Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 01:45

Νίκος Σοφιανός στην Καλαμάτα: “Να δυναμώσουν οι αγώνες την επόμενη μέρα”

Στέλλα Χρηστέα, Σπύρος Νικολόπουλος, Νίκος Κουτουμάνος, Χριστίνα Καντζιλιέρη, Νίκος Σοφιανός, Αργύρης Σμυρνής, Εύα Κουφαλάκου, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος Στέλλα Χρηστέα, Σπύρος Νικολόπουλος, Νίκος Κουτουμάνος, Χριστίνα Καντζιλιέρη, Νίκος Σοφιανός, Αργύρης Σμυρνής, Εύα Κουφαλάκου, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος

“ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ” 
Η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της Κυριακής 7 Ιούλη και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι άλλη εκτός από το ΚΚΕ, υπογράμμισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, κατά την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Καλαμάτα, το βράδυ της Τρίτης. Κάλεσε λοιπόν τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα όσους αισθάνονται αριστεροί και ψήφισαν στο παρελθόν άλλα κόμματα όμως διατηρούν την πίστη τους σε αρχές και αξίες, να στηρίξουν αυτή την Κυριακή στην κάλπη το ΚΚΕ ώστε “να δυναμώσουν οι αγώνες την επόμενη μέρα”. Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Της ομιλίας του Νίκου Σοφιανού προηγήθηκαν χαιρετισμοί από τους υποψήφιους βουλευτές, Εύα Κουφαλάκου, γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ και Αργύρη Σμυρνή. Παρουσιάστηκαν φυσικά και οι εφτά υποψήφιοι βουλευτές που είναι οι Νίκος Κουτουμάνος, Χριστίνα Καντζιλιέρη, Στέλλα Χρηστέα, Σπύρος Νικολόπουλος, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και οι προαναφερόμενοι Εύα Κουφαλάκου και Αργύρης Σμυρνής…

“Κάντε την ενίσχυση του ΚΚΕ δική σας υπόθεση” τόνισε ο Νίκος Σοφιανός και διερωτήθηκε: “Ποιοι θα σταθούν απέναντι στον Μητσοτάκη; Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας, που μαζί του ψήφισε τα μνημόνια που υλοποίησε, που ψήφισε τις μεταμνημιακές δεσμεύσεις, τα συμφωνηθέντα που λένε οι εταίροι. Ή το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που βιάστηκε να δηλώσει ψήφο ανοχής στη Ν.Δ. αν δεν έχει αυτοδυναμία. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που άγεται και φέρεται ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να πάνε με τη Ν.Δ και σε αυτούς που θέλουν να πάνε με ΣΥΡΙΖΑ. Ή μήπως αντίπαλος στη Ν.Δ. θα είναι ο Βαρουφάκης, που μας έλεγε, το 2015 ότι το 70% του μνημονίου του Σαμαρά και του Βενιζέλου είναι καλό και το 30% πρέπει να διαπραγματευτούμε. Ο Βαρουφάκης που βάφτισε την τρόικα θεσμούς και αποφάσισε να μην έρχονται στα υπουργεία αλλά να πηγαίνουν στο Hilton να διαπραγματευόμαστε”.

Ο Νίκος Σοφιανός υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξέπλυνε τη Νέα Δημοκρατία και το παλιό: “Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διακυβέρνησή του, με τις συμμαχίες του, όχι μόνο δεν ξεμπέρδεψε με το παλιό, όπως παραμύθιαζε τον κόσμο, αλλά ξέπλυνε το παλιό, το ανέστησε, του έδωσε τη δυνατότητα να εμφανίζεται δικαιωμένο γιατί και αυτός κινήθηκε στα ίδια αντιλαϊκά αχνάρια”.

Τόνισε επίσης το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική και τις αποφάσεις του στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος των εργαζομένων. Είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: “Λένε ότι θα μειώσουν τη φορολογία των επιχειρήσεων όταν μόλις το 5% από τα 48 δισεκατομμύρια άμεσους φόρους προέρχεται από τις επιχειρήσεις. Μείωσαν τη φορολογία για τα κέρδη των μετοχών στο 10%, όταν ο μισθωτός και ο συνταξιούχος φορολογείται με 22%. Μείωσαν τις εργοδοτικές εισφορές. Ο μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα έχει κρατήσεις για 14 μισθούς ενώ θα πάρει εσαεί, όταν με το καλό πάρει, 12 συντάξεις λεηλατημένες. Έδωσαν με το νομοσχέδιο Σταθάκη φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις, επιδοτήσεις για την περίφημη ανάπτυξη που διαγκωνίζονται ποιος μπορεί καλύτερα να τη φέρει, ο ένας ή ο άλλος, υιοθετώντας μαζί τη λογική των fast track  επενδύσεων. Υπόσχονται και άλλα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο και οι δυο όταν 4,5 εκατομμύρια Έλληνες είναι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες, όταν είναι σε ισχύ πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, όταν δεσμεύονται ετησίως 800.000 λογαριασμοί για χρέη έως 3.000 ευρώ. Εκεί που φαίνεται η ταύτιση είναι στην προσπάθεια που γίνεται να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σαν φως στα εργασιακά δικαιώματα απέναντι στο σκοτάδι της ΝΔ. Όταν 4,5 χρόνια με κυβέρνηση της αριστεράς, όπως αναφέρονται, οι έξι στις δέκα προσλήψεις είναι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Και από τις υπόλοιπες οι μισές είναι με ορισμένου χρόνου συμβάσεις. Είναι δηλαδή με την ανακύκλωση των εργαζομένων, είναι με τη γενιά του ΑΣΕΠ που δουλεύει 5-6-7-8 μήνες, κάθεται δύο χρόνια και περιμένει τον επόμενο διορισμό των οχταμήνων. Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε το Νόμο Βρούτση, το νόμο που κατάργησε την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και καθόρισε τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό με βάση τη συζήτηση με τους εταίρους. Και αφού κράτησαν τέσσερα χρόνια καθηλωμένο το μισθό εφάρμοσαν το νόμο Βρούτση που πλέον ονομάζεται Βρούτση-Αχτσιόγλου για να επαίρονται επειδή αύξησαν στα 540 ευρώ καθαρά τον κατώτατο μισθό. Επίσης διευθύτησαν το χρόνο εργασίας όχι με εφταήμερη δουλειά αλλά δωδεκαήμερο δουλειά σε μια σειρά χώρους”. 

Ο Νίκος Σοφιανός στο κάλεσμά του για υπερψήφιση του ΚΚΕ την Κυριακή έκανε ιδιαίτερη κάλεσμα στους αριστερούς που μέχρι τώρα ψήφισαν άλλα κόμματα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Έχουμε ένα προνομιακό χώρο εμείς, το ΚΚΕ, να απευθυνθούμε. Είναι όλοι όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες και δεν ξέχασαν, δεν αλλοίωσαν μαζί με την πεντάχρονη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τις αξίες και τα ιδανικά τους. Τους στόχους και τις ελπίδες τους. Δεν τα κατέθεσαν όλα αυτά στο σύστημα της κάθε είδους βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης, στα επιτελεία της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Ξέρει αυτός ο κόσμος ότι οι έννοιες αριστερά, πρόοδος, δημοκρατία είναι έννοιες ταυτισμένες με τον ανυποχώρητο ταξικό αγώνα για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, είναι ταυτισμένες με υψηλά ιδανικά και αξίες για την πρόοδο της κοινωνίας, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και όχι για να γυρίσουμε πίσω στο Μεσαίωνα. Είναι ταυτόχρονα και έννοιες ασυμβίβαστες με την εξαπάτηση, με την κοροϊδία, με το ψέμα, την αλαζονεία, τον νεποτισμό, με όλα αυτά που σημαίνουν ΣΥΡΙΖΑ σε όλον αυτόν τον κόσμο”. 

Στ.Μ.