Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 20:11

Δεσμεύσεις Νίκα για οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας προς το Φεστιβάλ και το Μέγαρο Χορού

Παναγιώτης Νίκας, Λίντα Καπετανέα Παναγιώτης Νίκας, Λίντα Καπετανέα

Τη δημόσια δέσμευση ότι από τη νέα του θέση, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, θα στηριχθούν οικονομικά από την Περιφέρεια τόσο το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ως η μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται στην Πελοπόννησο, όσο και η λειτουργία του Μεγάρου Χορού, ως ο σημαντικότερος πολιτιστικός φάρος της Πελοποννήσου, διατύπωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας…

Στο πλαίσιο της συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο Παναγιώτης Νίκας και η καλλιτεχνική διευθύντρια του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Λίντα Καπετανέα, για την έναρξη, αύριο της διοργάνωσης, ο νέος περιφερειάρχης τόνισε: “Εγώ ασφαλώς, ως ο νέος περιφερειάρχης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχω την υποχρέωση να σταθώ δίπλα σε αυτό το θεσμό (του Φεστιβάλ Χορού) όχι μόνο ηθικά αλλά και οικονομικά. Είναι η μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται στη Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα έχει την αμέριστη οικονομική αρωγή της Περιφέρειας”.

Σε ό,τι αφορά το Μέγαρο Χορού ο κ. Νίκας ανέφερε ότι είναι “ο μεγαλύτερος πνευματικός φάρος σε επίπεδο υποδομής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ασφαλώς θα αξιοποιηθεί με τον τρόπο που πρέπει. Ως νέος περιφερειάρχης θα συμβάλω με την Προγραμματική Σύμβαση που θα υπογραφεί και οικονομικά στα θέματα της λειτουργίας του Μεγάρου Χορού ώστε πράγματι να μπορέσει να επιτελέσει την αποστολή του σε παμπεμπολποννησιακό επίπεδο”. 

Κατά τα άλλα ο κ. Νίκας εξέφρασε τη χαρά του γιατί “καταφέραμε στα δέκα χρόνια της οικονομικής κρίσης να κρατήσουμε αυτό το σπουδαίο θεσμό (Φεστιβάλ Χορού) και να συμβάλουμε στην ανάπτυξή του. Ήταν δύσκολα όλα αυτά τα χρόνια. Από τα 25 Φεστιβάλ στα 13 ήμουνα εγώ δήμαρχος. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες πράγματι για να βρούμε τα χρήματα. Θυμάμαι χρονιές που την προτεραία των εκδηλώσεων δεν είχαν διασφαλιστεί ακόμα τα χρήματα από πλευράς υπουργείου”. 

Επίσης ο κ. Νίκας τόνισε ότι είναι χαρούμενος γιατί “στο τιμόνι (του Φεστιβάλ) βρίσκεται η κ. Καπετανέα τα τελευταία χρόνια. Ένα πρόσωπο που χαίρει της εκτίμησης σε πανελλήνιο επίπεδο των ανθρώπων που ασχολούνται με το χορό και όχι μόνο και έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανανέωση και στην αναβάθμιση αυτής της εκδήλωσης, που είναι ένα παράθυρο ανοιχτό στον κόσμο για την Καλαμάτα, τη Μεσσηνία, την περιοχή μας”. 

Στ.Μ.