Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 14:01

Καλαμάτα Τόπος Ζωής: «Συνεχίζουμε ως συνεκτική ομάδα»

Βασίλης Πουλόπουλος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Τόνια Κουζή, Μαρίνα Λαντζούνη, Γιώργος Λαζαρίδης, οι πέντε από τους επτά που απαρτίζουν το συντονιστικό όργανο του συνδυασμού "Καλαμάτα Τόπος Ζωής" Βασίλης Πουλόπουλος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Τόνια Κουζή, Μαρίνα Λαντζούνη, Γιώργος Λαζαρίδης, οι πέντε από τους επτά που απαρτίζουν το συντονιστικό όργανο του συνδυασμού "Καλαμάτα Τόπος Ζωής"

ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
Στην ανάδειξη ενός συντονιστικού συμβουλίου προχώρησε ο συνδυασμός ‘Καλαμάτα Τόπος Ζωής’, με στόχο τον συντονισμό των ομάδων εργασίας που θα τροφοδοτούν με προτάσεις τα δύο εκλεγμένα μέλη της παράταξης, Τόνια Κουζή και Γιώργο Λαζαρίδη, στο νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλαμάτας, από Σεπτέμβριο...

Τον ρόλο και τη σύνθεση του νέου αυτού οργάνου παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το πρωί τα πέντε από τα επτά μέλη του, στον χώρο του House by Phaos.

Ειδικότερα, το συντονιστικό όργανο αποτελείται αφ’ ενός από τους δύο εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, Τόνια Κουζή και Γιώργο Λαζαρίδη, αφ’ετέρου από άλλους πέντε, που αναδείχθηκαν κατόπιν μυστικής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, στην οποία συμμετείχαν όλα τα μέλη του ‘Καλαμάτα Τόπος Ζωής’.

Πρόκειται για τους: Μιχάλη Δημητρακόπουλο, που ορίστηκε υπεύθυνος Τύπου&Επικοινωνίας, Ανδρέα Ζαγάκο, υπεύθυνο για την δημόσια και κοινωνική παρουσία του ‘Καλαμάτα Τόπος Ζωής’, Ευδόκιμο Φρέγκογλου, που θα είναι ο συντονιστής των ομάδων εργασίας, Βασίλη Πουλόπουλο, υπεύθυνο της τεχνολογικής οργάνωσης και διακυβέρνησης, και την Μαρίνα Λαντζούνη, η οποία μαζί με τον Β. Πουλόπουλο ανέλαβαν να  παρακολουθούν το έργο του δημοτικού συμβουλίου.

«Δουλειά του συντονιστικού αυτού συμβουλίου θα είναι να συντονίζει τις ομάδες εργασίας της παράταξης, που υπήρχαν και πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με το σχέδιο 631, οι οποίες μπορεί να τροποποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες του Δήμου και τι προοπτικές που θα δημιουργηθούν», όπως σημείωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Θέλουμε πάρα πολύ να έχουμε προτάσεις. Να μην κάνουμε εκείνη την κακή, μόνο, κριτική που επί της ουσίας δεν αποτελεί ουσιαστική  αντιπολίτευση, αλλά αντίθετα να έχουμε τρόπο να  δίνουμε πράγματα τα οποία θα φέρνουμε σε ψήφισμα πλήρως τεκμηριωμένα», τόνισε από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης, Τόνια Κουζή.

«Κάθε φορά, π.χ θα θέλουμε η ομάδα εργασίας να παράγει μία πρόταση, αυτή η πρόταση θα τροφοδοτεί εμένα και τον Γιώργο, έτσι ώστε να την φέρουμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και να τίθεται προς ψήφιση», πρόσθεσε. 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου, η ίδια επεσήμανε ότι «ο τρόπος που έγιναν οι εσωκομματικές εκλογές αποδεικνύει ότι δεν θελήσαμε ποτέ να είμαστε μόνο οι δύο άνθρωποι που τοποθετηθήκαμε εντός Δημοτικού Συμβουλίου» και πρόσθεσε: «θέλουμε η ‘Καλαμάτα Τόπος Ζωής’ να παραμείνει μία συνεκτική ομάδα, να έχουν όλοι λόγο, όσοι έθεσαν εαυτόν στην ψηφοφορία του κόσμου, ακόμη κι αν δεν βγήκαν».

Στο σημείο αυτό, η Τ. Κουζή υπογράμμισε ότι «αυτό θέλουμε να καταθέσουμε σήμερα, ότι είμαστε ΟΛΟΙ εδώ, όλοι οι άνθρωποι που απάρτισαν το ψηφοδέλτιο, είμαστε παρόντες σε όλη την διάρκεια της τετραετίας που θα ακολουθήσει».

‘Ναι’ σε συνεργασίες, ‘όχι’ σε συμπολίτευση
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Τόνια Κουζή ξεκαθάρισε ότι η παράταξη είναι ανοιχτή σε συνεργασίες εντός του Δημοτικού συμβουλίου, ωστόσο, δεν τους έχει γίνει ακόμη καμμία τέτοια πρόταση, ούτε από την παράταξη που θεωρητικά -όπως είπε- κέρδισε και οδεύει προς την διακυβέρνηση του Δήμου Καλαμάτας(σ.σ. του Θανάση Βασιλόπουλου).
Η ίδια έσπευσε, μάλιστα, να διευκρινίσει ότι μία πρόταση αντιδημαρχίας, θα τους ενδιέφερε, όχι όμως αν συνοδεύεται από την προϋπόθεση της συμπολίτευσης.
Όπως χαρακτηριστικά, είπε η κ. Κουζή: «Θεωρούμε ότι οι αντιδημαρχίες δεν θα είναι ο τρόπος ‘επιβράβευσης’ της εισόδου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κάθε θέση του δημοτικού συμβούλου, και των 41νός, είναι μια θέση ισχύος για εμάς, γιατί έχεις λόγο, δεν χρειάζεται να είσαι αντιδήμαρχος για να έχεις σοβαρότητα και τρόπο παρέμβασης, το αντίθετο, θα έλεγα…»

Εξάλλου, η ίδια τόνισε ότι «η συνεργασία έχει οριστεί από εμάς, δηλαδή, η συμμετοχή μας στο δημοτικό συμβούλιο αποτελεί εξ αρχής τη συνεργασία μας. Ελπίζουμε, ότι το να δώσεις θέσεις ευθύνης δεν σημαίνει απλά ότι συμπολιτεύεσαι, θέλουμε οι θέσεις ευθύνης να διαμοιραστούν με βάση την ικανότητα», επανέλαβε, ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά ότι το αντίθετο θα μπορούσε να αποτελέσει ‘κόκκινη γραμμή’ για μία ενδεχόμενη συνεργασία της παράταξή τους.

Ερωτηθείσα για το ποσοστό που έλαβε η ‘Καλαμάτα Τόπος Ζωής’ στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, η επικεφαλής της παράταξης απάντησε ότι «τηρουμένων των αναλογιών, είμαστε ευτυχισμένοι που μας επέλεξαν να έχουμε λόγο στα δημοτικά πεπραγμένα -και ελπίζουμε, βάσει του νέου νομοσχεδίου, να έχουμε. Προφανώς, πρόσθεσε, θα θέλαμε περισσότερους ανθρώπους με εξειδικευμένη γνώση να έχουν λόγο (μέσα στο δημοτικό συμβούλιο), αλλά αυτό εξασφαλίζεται μέσω των ομάδων εργασίας της παράταξης».    

Πρόσθεσε, τέλος, ότι το «τεστάρισμά» τους από τον κόσμο θα γίνει μέσα από την τετραετή θητεία τους στον Δήμο.
«Έχω την αίσθηση, είπε, ότι ο κόσμος μας έβαλε σε αυτή τη θέση για να μαθητεύσουμε σε αυτή την τετραετία, για να μας δοκιμάσει, έτσι ώστε να δώσουμε τις δικές μας εξετάσεις. Δεν ήταν η εκλογική διαδικασία, νομίζω, οι δικές μας εξετάσεις, θα είναι αυτή η τετραετία που θα περάσει».

Βένια Παπαδοπούλου