Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 19:43

Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Τάκη Αναστόπουλου

Ένας άνθρωπος ικανός, με προσφορά, σταθερός στις αρχές του, αγωνιστής της δημοκρατικής παράταξης ήταν ο Τάκης Αναστόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδωσε με ασθένεια, τονίζουν σε συλλυπητήρια μηνύματά τους προς την οικογένειά του η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Πάζιος…

Συγκεκριμένα η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής συνέταξε το εξής μήνυμα: “Η δημοκρατική παράταξη στη Μεσσηνία αλλά και σε όλη την Ελλάδα, από χθες είναι φτωχότερη. Το ξεχωριστό μέλος της, ο Τάκης Αναστόπουλος, έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι.  Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε πάντα, για την προσφορά του στη χώρα από τη θέση του διευθυντή της ευρωπαϊκής επιτροπής και τους κοινωνικούς αγώνες της παράταξής μας για τη δημοκρατία. 

Η Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους του και σε όσους τον γνώρισαν!”. 

Το μήνυμα του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Πάζιου, έχει ως εξής: “O Παναγιώτης (Τάκης) Αναστόπουλος αποτέλεσε για εμάς τους νεότερους ένα παράδειγμα αγωνιστή μέσα σε χαλεπούς καιρούς για τον πολιτικό μας χώρο αλλά και για την ίδια την ενασχόληση με την πολιτική. Πιστός στις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες του, αυθεντικός μαχητής της ζωής μέχρι και την τελευταία στιγμή, αντιμετώπισε με θάρρος και γενναιότητα την άνιση μάχη με την επάρατη νόσο. Το μειλίχιο βλέμμα του, η διορατική του σκέψη, ο προσηνής χαρακτήρας του ήταν χαρακτηριστικά που τον διέκριναν. Αντιμετώπισε με παρρησία τον λαϊκιστικό εσμό της εποχής, τόσο ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Ελιά το 2014, όσο και με τo ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη τον Γενάρη του 2015 και το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη τον Σεπτέμβριο του 2015, ως υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας, υπηρετώντας ταυτόχρονα το όραμα του για την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Συνάμα υπήρξε υπόδειγμα οικογενειάρχη και πρότυπο επιστήμονα που τίμησε με την παρουσία του, τις θέσεις που υπηρέτησε στις Βρυξέλλες, βοηθώντας καταλυτικά την χώρα αλλά και την Καλαμάτα μας. Ανήσυχο πνεύμα, γνήσιος κοσμοπολίτης σοσιαλδημοκράτης άφησε με την πληθωρική του παρουσία διακριτό το πολιτικό του στίγμα. Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι μεγάλη και το κενό δυσαναπλήρωτο. Τα συλλυπητήρια μου στους οικείους τους, στην αγαπημένη του Λουΐζα και στα παιδιά του που τόσο θαύμαζε και αγαπούσε. 
Γιάννης Πάζιος
Γραμματέας Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας”