Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 11:48

Το Φεστιβάλ στον Άρι πέτυχε με οφέλη για όλους!

Το Φεστιβάλ στον Άρι πέτυχε με οφέλη για όλους!

Την ικανοποίησή τους για την έκβαση του 11ου Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 26-28 Ιουλίου, στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ Παμίσου, εκφράζουν οι διοργανωτές, υπογραμμίζοντας ότι «η νέα προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία και αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και το υπέροχο χωριό του Άρι»...

«Τρεις ημέρες γεμάτες μουσική, χορό, εργαστήρια και δεκάδες παράλληλες δράσεις προσέφεραν στον κόσμο ένα πλούσιο πρόγραμμα για διασκέδαση, ενεργή κοινωνικοποίηση, αλληλεγγύη και μάθηση», τονίζουν κατά τον απολογισμό τους οι διοργανωτές, ενώ, όπως μας πληροφορούν, «το κατασκηνωτικό κομμάτι του Φεστιβάλ φιλοξένησε περίπου 300 άτομα απ’ όλη την Ελλάδα», γεγονός σημαντικό και για την εμπορική κίνηση στο χωριό, που σημείωσε αύξηση τις ημέρες αυτές, όπως πληροφορηθήκαμε εμείς από ντόπιους.

Στην φετεινή διοργάνωση, λοιπόν, βοήθησαν περισσότεροι από 60 εθελοντές, αλλά και οι κάτοικοι του χωριού, και οι άνθρωποι του ΑΣΟ Παμίσου, τους οποίους, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημοσίως και θερμώς:
«Ιδιαίτερη αναφορά κι ένα τεράστιο ευχαριστώ αξίζουν οι πάνω από 60 εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που, με χαμόγελο, καλή διάθεση και πολύ θετική ενέργεια συνέβαλαν στην επιτυχία του 11ου Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας! Σημαντική συμβολή είχε όλο το χωριό του Άρι που μας βοήθησαν με συμβουλές, βοήθεια, διευκόλυνση με τους χώρους στάθμευσης και πολλά άλλα και για αυτό θα θέλαμε να τους απευθύνουμε ένα εγκάρδιο ευχαριστώ!!! Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπέροχο χώρο του ΑΣΟ Παμίσου που μας φιλοξένησε!»

Τονίζουν, εξάλλου, ότι και φέτος ενισχυμένες ήταν οι παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, «που αποτελούν το αποτέλεσμα της συνεργασίας πολλών φορέων και ατόμων από την Καλαμάτα και την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό».

Υπενθυμίζεται ότι το 11o Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας διοργανώθηκε από τον οργανισμό Νεολαίας και Εκπαίδευσης Κ.Α.ΝΕ. Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων και τις “Novel Vox” και “Mojolive”.

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ευχαριστούν, τέλος, τους χορηγούς τους (Έζα, Tricky, ΒΙΕΤΝΑΜ food and love, Ελαστικά Γιαννούλης, ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Αριάδνη, Γκαζόζα, Μάμρα, Deli, Σουβλάκια ο Τζίμης), ιδιαιτέρως την εταιρία ‘Εικόνα, Ήχος, Φως’ «που πάντα βρίσκεται δίπλα στο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας» καθώς και τους υποστηρικτές τους (Iris optics, Λιακάκης αγροκουλτούρα, φαρμακείο Δημήτρης Λινάρδος, GreenLand).

Κερδισμένος βγαίνει και ο Άρις από τέτοιες εκδηλώσεις
Είναι αλήθεια, ότι το Φεστιβάλ, πήγε πολύ καλά και εισπρακτικά- μόνο την πρώτη ημέρα, με Αγγελάκα και Παυλίδη, μάθαμε ότι έκοψε περί τα 1500 εισιτήρια, ενώ τη δεύτερη ημέρα με τον Σωκράτη Μάλαμα, ήρθαν πολύ περισσότεροι- κάτι που σίγουρα έδωσε στα παιδιά της οργανωτικής επιτροπής αφ’ενός ικανοποίηση, αφ’ετέρου το κίνητρο να επαναλάβουν με μικρότερο ρίσκο την διοργάνωση και την επόμενη χρονιά.
Γιατί το εγχείρημα που είχαν αναλάβει ήταν μεγάλο και ήθελαν να πετύχει. Και το κατάφεραν και μπράβο τους!

Ο χώρος -τον οποίο επισκεφθήκαμε την δεύτερη και την τρίτη ημέρα του Φεστιβάλ, μαζί με τα παιδιά μας!- ενδείκνυται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις και οι ντόπιοι, σίγουρα, θα βγουν κερδισμένοι εάν «αγκαλιάσουν» τον θεσμό και -γιατί όχι- την καθιέρωση του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, δίπλα στο ποτάμι.

Σκεφθείτε, πόσοι, κυρίως νέοι, επισκέφθηκαν το χωριό αυτές τις ημέρες, γνώρισαν τον τόπο, έμαθαν για το Φράγμα- κάποιοι για πρώτη φορά- ενθουσιάστηκαν και θα ξαναπάνε και για βόλτα και για εκδρομή (σ.σ. απέχει μόλις 13 χλμ από την Καλαμάτα) για φαγητό ή καφέ.
Μία τέτοια διοργάνωση θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάδειξη του τόπου-το Φράγμα από μόνο του λειτουργεί ως αξιοθέατο- και στην αύξηση της  επισκεψιμότητας, την οποία ο Άρις θα μπορούσε να αξιοποιήσει τουριστικά, με σεβασμό, πάντοτε στο φυσικό τοπίο και τους κατοίκους του χωριού.

Εμείς, από την πλευρά μας να ευχηθούμε, «και του χρόνου»!

Βένια Παπαδοπούλου