Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 12:40

Έμμεση ομολογία αδυναμίας έγκαιρης κατασκευής των έργων από το Δήμο Καλαμάτας

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ 
Μεταξύ των θεμάτων της αυριανής (8 Αυγούστου 2019) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας είναι και εφτά που αφορούν παρατάσεις έργων. Από τα εφτά αυτά έργα, ένα έχει πάρει ήδη πέντε παραστάσεις, ενώ άλλα δύο έχουν πάρει ήδη τέσσερις παρατάσεις. Το σημαντικό είναι ότι στις εισηγήσεις για τις παρατάσεις των έργων καταγράφεται ότι δεν είναι υπαίτιοι οι ανάδοχοι κατασκευαστές. Αν λοιπόν δεν φταίνε οι κατασκευαστές, αν δεν φταίει και ο καιρός, τότε ποιος φταίει που συνεχώς έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο εισηγήσεις για παρατάσεις έργων;...

Ειδικότερα, μεταξύ των θεμάτων είναι η παράταση εκτέλεσης εργασιών του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία δρόμου Καρβέλι – Λαδά – Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης». Η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου ήταν στις 50 Μάη 2019 και η εισήγηση μιλάει για παράταση μέχρι τις 30 Αυγούχου, “χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου”. 

Παράταση 30 ημερών “χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου” αναμένεται να δοθεί στο έργο «Ανακατασκευή λιθόκτιστου τοίχου στο Κοιμητήριο Αιθαίας της Δ.Ε. Θουρίας», η σύμβαση του οποίου προέβλεπε την ολοκλήρωσή του στις 5 Ιούλη. Λογικά το έργο αυτό πρέπει να έχει ήδη παραδοθεί.

Παράταση μέχρι τις 23 Αυγούστου “χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου” προτείνεται να δοθεί για την ολοκλήρωση του έργου «Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στη Δημοτική Ενότητα Καλαμάτας», η προθεσμία ολοκλήρωσης του οποίου έληξε κανονικά στις 29 Ιούλη. 

Πέντε φορές έχει παραταθεί μέχρι τώρα το έργο «Ολοκλήρωση διαμόρφωσης τμήματος οδού Αρτέμιδος (Β ́ Φάση)», το οποίο, σύμφωνα με τη σύμβαση, θα έπρεπε να παραδοθεί στις 17 Σεπτέμβρη 2018. Προτείνεται να δοθεί και έκτη παράταση μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη, “χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου”.

Παράταση μέχρι τις 28 Σεπτέμβρη, “χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου”, προτείνεται να δοθεί στο έργο «Ανακατασκευή – κατασκευή πεζοδρόμων και κρασπεδορείθρων», το οποίο σύμφωνα με τη συμβατική προθεσμία θα έπρεπε να ολοκληρωθεί στις 28 Ιούλη. 

Τέσσερις παρατάσεις έχει πάρει μέχρι τώρα το έργο «Συντήρηση – αναβάθμιση Η/Μ εγκαταστάσεων σε κοινόχρηστους χώρους (Δημ. Πάρκο, Parking Νέδοντα κλπ)» που με την αρχική προθεσμία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τις 12 Φλεβάρη 2019. Προτείνεται να δοθεί παράταση “χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου” μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη. 

Επίσης τέσσερις παρατάσεις έχει πάρει μέχρι τώρα το έργο «Κατασκευή γηπέδου στην Τ.Κ. Λεΐκων» που προτείνεται να πάρει και πέμπτη, μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη, “χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου”. 

Στ.Μ.