Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 10:39

Αλληλεγγύη στους συμβασιούχους στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας

Την συμπαράστασή του στους απολυμένους συμβασιούχους της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας…

Καλούν, παράλληλα, όλους στην κινητοποίηση συμπαράστασης που διοργανώνει το σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμάτας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων συμβασιούχων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας που μαζί με το σωματείο τους παλεύουν εδώ και πάνω από 2 μήνες για την επαναπρόσληψη τους, διεκδικώντας σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας. Οι 26 εργαζόμενοι που εργάζονταν σε νευραλγικά πόστα για τη λειτουργία της επιχείρησης αποτελούν απαραίτητο κομμάτι για την εύρυθμη λειτουργία της, πράγμα που έχει ήδη αποδειχθεί από την κατάσταση στις υπηρεσίες μετά την απομάκρυνση τους.

Καλούμε τη Δημοτική αρχή Καλαμάτας να κάνει το στοιχειώδες και να συνομολογήσει ότι οι 26 απολυμένοι συμβασιούχοι ικανοποιούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία της επιχείρησης, πράγμα που έχουν κάνει ήδη αρκετοί Δήμοι σε όλη την Ελλάδα με συμβασιούχους που απασχολούσαν στις υπηρεσίες τους, ανοίγοντας το δρόμο για την μονιμοποίηση τους. Να σταματήσουν τώρα οι διάφοροι δημοτικοί σύμβουλοι το βρώμικο παιχνίδι για να διασπάσουν την ενότητα των εργαζομένων, πουλώντας εκδούλευση, ανοίγοντας το δρόμο ουσιαστικά στους εργολάβους.

Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης που ματώνουν καθημερινά από τα ακριβά ανταποδοτικά τέλη, να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ. Το πέρασμα των υπηρεσιών ύδρευσης - αποχέτευσης στους εργολάβους σημαίνει περισσότερα βάρη μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ, ενώ παραμονεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία όλων μας από την υποστελέχωση από μόνιμο προσωπικό των υπηρεσιών όπως ο βιολογικός καθαρισμός. Δεν πρέπει να αφήσουμε την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας έρμαιο στο κυνήγι του κέρδους των εργολάβων που θα αναλαμβάνουν τις εργασίες ύδρευσης - αποχέτευσης με βάση τα συμφέροντα τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, κάθε λαϊκό άνθρωπο, να πάρει θέση και να σταθεί στο πλευρό των απολυμένων εργαζομένων, να πάρει μέρος στην κινητοποίηση που διοργανώνει το σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμάτας. Κάθε νίκη των εργαζομένων είναι νίκη για το σύνολο της εργατικής τάξης».