Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 07:10

Πρόταση μομφής για τη συμμετοχή του προέδρου των δασκάλων σε εκδήλωση και με χρυσαυγίτες

Πρόταση μομφής για τη συμμετοχή του προέδρου των δασκάλων σε εκδήλωση και με χρυσαυγίτες

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΡΙΩΝ 
ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.

Τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο Φώτης Φωτόπουλος, η Χριστίνα Λαδά και η Σίση Πλακονούρη, καταγγέλλουν τον πρόεδρο, Χρήστο Μπένο, για τη συμμετοχή του σε μνημόσυνο θυμάτων του Μελιγαλά, παρ’ ότι σε αυτό συμμετείχαν πολυάριθμοι χρυσαυγίτες που κραύγαζαν άκρως διχαστικά συνθήματα.

Οι τρεις σύμβουλοι είχαν καταθέσει και πρόταση μομφής κατά του προέδρου, η οποία όμως καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Συμβουλίου. Η καταγγελία τους έχει ως εξής: «Σε καιρούς βαθιάς κρίσης που γινόμαστε μάρτυρες της έξαρσης ενός ρατσιστικού δημόσιου λόγου και της ανόδου της ναζιστικής Ακροδεξιάς θεωρούμε απαράδεκτο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ να συμμετέχει σε εκδήλωση μίσους με ακροατές και ομιλητές μέλη των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στην Πηγάδα του Μελιγαλά.
Ως εκπαιδευτικοί κατά μείζονα λόγο διδάσκουμε την επιστημονική αλήθεια της ιστορίας καθώς  και τις αξίες της αλληλεγγύης, του σεβασμού και της διαφορετικότητας των ανθρώπων. Μας μοιάζει ανατριχιαστικό η οποιαδήποτε εμπλοκή συναδέλφου με μέλη συμμοριών που έχουν στο μυαλό τους «κρεματόρια» και «καιάδες», όταν καθημερινά ο εκπαιδευτικός σε αντίξοες συνθήκες πασχίζει να εμπνεύσει σε ιδανικά που πολύ απέχουν από τα φασιστικά ιδεώδη. Πόσω μάλλον όταν σε πολλές περιπτώσεις συνάδελφοι έχουν δεχθεί επιθέσεις από ακροδεξιές συμμορίες. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να τίθεται σε αμφισβήτηση η Δημοκρατία, η Ισότητα, η Αλληλεγγύη.
Είναι αστείο να κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις «βάζοντας και βγάζοντας» τον τίτλο του Προέδρου ανάλογα με την περίσταση. Δεν «απαγορεύουμε» την ελεύθερη διακίνηση των ατόμων και των ιδεών αλλά μας ντροπιάζει ως κλάδο στο σύνολό του η εικόνα του προέδρου του Συλλόγου μας να εκτελεί χρέη «τελετάρχη» και να ανέχεται υβριστικά συνθήματα διχασμού από νεοναζί αλλά και την κατάθεση στεφανιού από τον υπουργό της χούντας Παττακό και τους Ντερτιλή και Θεοφιλογιαννάκο, χωρίς να αποχωρεί από την εκδήλωση και να την καταδικάζει δημόσια.
Η απόφαση των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας να απορρίψουν την πρόταση μομφής στο πρόσωπο του προέδρου για να απαλειφθεί το γεγονός μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και τους θυμίζουμε πως ο φασισμός είναι το μακρύ χέρι της πολιτικής που μας καταδικάζει σε εξαθλίωση και διαλύει το δημόσιο δωρεάν σχολείο. Οι νεοναζιστές χέρι χέρι με την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ ποτίζουν με το φαρμάκι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας την κοινωνία για να αποπροσανατολίσουν από τις πραγματικές αιτίες της κρίσης.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου έχει καθήκον να πρωτοστατεί στις μάχες που δίνει ο κλάδος ενάντια στη νέα λαίλαπα των μέτρων και όχι να πρωταγωνιστεί σε εκδηλώσεις τέτοιες που διχάζουν και κατατάσσουν το λαό όπως και πριν δεκαετίες σε κατηγορίες εθνικοφρόνων και μιασμάτων.
Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα και τους συμπολίτες μας να γυρίσουν την πλάτη στις κραυγές του μίσους και να κάνουμε τον αντιφασιστικό αγώνα υπόθεση όλων.
Tα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Μεσσηνίας
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ
ΠΛΑΚΟΝΟΥΡΗ ΣΙΣΗ
ΛΑΔΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ