Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 13:28

Έτοιμος ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, προχώρησε τις συνεργασίες, ανακοίνωσε αρμοδιότητες αντιδημαρχιών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΝΕΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Έτοιμος να αναλάβει τα καθήκοντα του δημάρχου και να λειτουργήσει το Δήμο Καλαμάτας είναι ο νέος δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, που στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, νωρίτερα στο νέο Δημαρχείο, ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει με άλλες δημοτικές παρατάξεις να προχωρήσουν σε συνεργασίες, καθώς επίσης παρουσίασε τις αντιδημαρχίες...

“Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι η παράταξη του δημάρχου θα έχει σχετικά άνετη πλειοψηφία. Αυτά θα αποτυπωθούν στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου” δήλωσε ο νέος δήμαρχος κ.  Βασιλόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Kalamata Journal.

Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες των νέων αντιδημαρχιών, ο νέος δήμαρχος ανακοίνωσε τα εξής: 

-Αντιδημαρχία Οικονομικών και Περιουσίας

-Αντιδημαρχία Τοπικής Ανάπτυξης, Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας

-Αντιδημαρχία Πολεοδομίας, Νέων Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού

-Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Διοικητικών Υπηρεσιών

-Αντιδημαρχία Συντήρησης Υποδομών και Δημοτικών Ενοτήτων

-Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας

Ο νέος δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος δεν θέλησε να ανακοινώσει με ποιες δημοτικές παρατάξεις επήλθε συμφωνία συμμετοχής στη διοίκηση του Δήμου. Σημείωσε ότι “υπάρχουν συνδυασμοί που έχουν επιλέξει να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην αντιπολίτευση ή να μεταφέρουν το ενδεχόμενο συνεργασίας στο μέλλον. Υπάρχουν και συνδυασμοί που έχουν επιλέξει να συνεργαστούμε και να συμμετέχουν στη δημοτική αρχή”.

Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε επίσης ότι δεν έγινε “συναλλαγή” με τις άλλες παρατάξεις προκειμένου να μπουν στο σχήμα της πλειοψηφίας. Αντίθετα ανέφερε ότι ήταν προεκλογική του δέσμευση ότι θα επιδιώξει συνεργασίες με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης “ανάλογα με τη δυναμική κάθε συνδυασμού και τα στελέχη που έχει αυτός”. 

Επίσης ο νέος δήμαρχος ανέφερε ότι και με τον “Κλεισθένη” οι δήμαρχοι εκλέχτηκαν με τις ψήφους του 50+1% των ψηφορόρων, που σημαίνει, όπως τόνισε, ότι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να χαράξουν την αναπτυξιακή πολιτική του Δήμου τους, να την υλοποιήσουν και να κριθούν στο τέλος της θητείας τους γι’ αυτό. Ωστόσο επέμεινε ότι ο ίδιος θα λειτουργήσει επιδιώκοντας πάντα τη συνεργασία. 

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση στον “Κλεισθένη” ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι αυτές τελικά δυσκολεύουν την επίτευξη συνεργασιών για τη διοίκηση των Δήμων και των Περιφερειών. 

Κατά τα άλλα, ο νέος δήμαρχος απάντησε σε ερωτήσεις για διάφορα θέματα. Σε ό,τι αφορά τις πρώτες του προτεραιότητες ανέφερε ότι μεταξύ αυτών είναι, όπως είχε πει προεκλογικά, η προώθηση της διάνοιξης της οδού Κρήτης μέχρι τη Βέργα και η αξιοποίηση των εκτάσεων τόσο δυτικά όσο και βόρεια του άξονα που διανοιχτεί. 

Για το δρόμο Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζομύλου-Πύλου-Μεθώνης ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι προς το συμφέρον του Δήμου Καλαμάτας είναι η παραλιακή χάραξη. Για το στρατόπεδο της Καλαμάτας ο νέος δήμαρχος τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του, πρόσθεσε όμως ότι εάν τελικά δεν συμβεί αυτό τότε θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη διαβούλευση για την αξιοποίηση των χώρων του στρατοπέδου, που υπογράμμισε ότι είναι από τους πιο σημαντικούς του Δήμου. 

Ο νέος δήμαρχος ρωτήθηκε και για την υπόθεση της τιμολογιακής πολιτικής στο πάρκινγκ μπροστά από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, θέμα το οποίο έχει αναδείξει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος. Ο Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε ότι η δημοτική του αρχή θα κάνει αυτό που πρέπει για την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών και επίσης σχολίασε ότι ο Βασίλης Κοσμόπουλος “έκανε καλή δουλειά” αναδεικνύοντας αυτό το ζήτημα. 

Τέλος για τη διαχείριση των απορριμμάτων ο κ. Βασιλόπουλος επανέλαβε ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι αυτή της κεντρικής διαχείρισης, προσθέτοντας ότι θα ήταν θετικό να συμμετέχουν σε αυτή και η Δήμοι, ενώ για τη Μαραθόλακκα σχολίασε ότι βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, “δεν μπορεί να αντέξει για καιρό ακόμη,  ενδεχομένως δεν μπορεί να αντέξει ούτε μέρα”. 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στο τέλος των δηλώσεων του δεν παρέλειψε “να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά το δήμαρχο (Παναγιώτη Νίκα) για τη δυνατότητα που μου έδωσε όλα αυτά τα χρόνια να υπηρετήσω το Δήμο από θέσεις ευθύνης, να αποκτήσω εμπειρία και να δείξω ικανότητες. Στοιχεία που προφανώς εκτιμήθηκαν θετικά από τους συμπολίτες μας στις εκλογές”. 

Στ.Μ.