Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 16:19

Κανείς δεν προτείνει τo μπάζωμα της αμμουδιάς στον προλιμένα, τονίζει ο δήμαρχος

Κανείς δεν προτείνει τo μπάζωμα της αμμουδιάς στον προλιμένα, τονίζει ο δήμαρχος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ
Την απάντησή του για το θέμα της μαρίνας στον προλιμένα, έδωσε το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που μίλησε για «αποκυήματα της φαντασίας»…

Ο κ. Νίκας υπογράμμισε ότι ποτέ δεν πρότεινε ο ίδιος ή το υπουργείο Ναυτιλίας ή οποιοσδήποτε άλλος να μπαζωθεί και να τσιμεντοποιηθεί η αμμουδιά του προλιμένα για τη δημιουργία μαρίνας, ενώ ανέφερε ότι «τηρώ με ευλάβεια» τις διαχρονικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που μιλούν για την τουριστική αξιοποίηση του λιμανιού. Όπως άφησε να εννοηθεί, η πρόταση που έστειλε εγγράφως στα τέλη Αυγούστου στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, για τη μετασκευή τμήματος του προλιμένα σε μαρίνα, κινείται στο πνεύμα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Εντούτοις, οι αποφάσεις του Σώματος δεν μιλούν για μαρίνα, όπως μίλησε ο δήμαρχος στην υπουργό («Αξιοποίηση μέρους του υπάρχοντος λιμανιού (ανατολικό τμήμα, προλιμένας) με μετασκευή του σε μαρίνα»).
Αντίθετα, η απόφαση του 2005, την οποία έδωσε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι ο δήμαρχος, μιλάει, μεταξύ άλλων, για «Εγκατάσταση πλωτών εξεδρών στο ανατολικό μέρος του λιμένα (Πανελλήνιο) δυναμικότητας 120 σκαφών με τις αντίστοιχες υποδομές», καθώς και για «επέκταση του προβόλου προλιμένα μέχρι το τετράγωνο (φανάρι) με αποκατάσταση του υφιστάμενου τμήματος και κατασκευή κυματοθραύστη για τον ελλιμενισμό μικρών και μεσαίων σκαφών».
Οι μεν πλωτές εξέδρες έχουν αποκλειστεί ως έργο, διότι δεν μπορούν να υπάρχουν τέτοιες σε σημεία δίπλα από τα οποία περνούν μεγάλα καράβια. Το δε δεύτερο έργο δεν μπορεί να θεωρηθεί μαρίνα.
Ο κ. Νίκας χαρακτήρισε «αποκυήματα φαντασίας» όσα λέγονται περί μπαζώματος και τσιμεντοποίησης της αμμουδιάς του προλιμένα, σχολιάζοντας μάλιστα ότι αυτά προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, ανέφερε ότι επιμένει στην πάγια θέση του, να δημιουργηθεί λιμάνι για την εξυπηρέτηση των μεγάλων καραβιών δυτικά της μαρίνας, ώστε το υπάρχον λιμάνι να αξιοποιηθεί τουριστικά. Τόνισε ότι αυτή η αξιοποίηση υπηρετεί την αναγκαιότητα για ανάπτυξη, που είπε ότι πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα, μαζί με την προστασία του περιβάλλοντος.
Στ.Μ.