Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 11:01

Στον Θ. Βασιλόπουλο ο δήμαρχος του West Torrens Αυστραλίας

Συνάντηση γνωριμίας με τον νέο δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, είχε τη Δευτέρα ο δήμαρχος της αδελφής πόλης, West Torrens της Αυστραλίας, Michael Coxon, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ελλάδα...

Το West Torrens είναι προάστιο της Αδελαΐδας στην Αυστραλία, ενώ το 20% των κατοίκων του είναι ελληνικής καταγωγής, πολλοί, μάλιστα, εξ αυτών, Μεσσήνιοι.

«Ο Michael Coxon -που εξελέγη το Νοέμβριο 2018- βρέθηκε στην Καλαμάτα στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ελλάδα, ήλθε δε στο Δημαρχείο, προκειμένου να γνωρίσει το νέο Δήμαρχο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας.

Κατά τη συνάντηση, συμφωνήθηκε να επιδιωχθεί ισχυροποίηση των δεσμών μεταξύ των δύο πόλεων, που έχουν ίδιο περίπου πληθυσμό.
«Μάλιστα, ο Δήμαρχος του West Torrens ζήτησε από το Δήμαρχο Καλαμάτας να στείλει μέσω βίντεο, που μαγνητοσκοπήθηκε επί τόπου, ένα μήνυμα στους καταγόμενους από την περιοχή μας κατοίκους του West Torrens», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση και προστίθεται ότι «στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε αμοιβαία ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων».

Να θυμίσουμε, για την ιστορία, ότι η Καλαμάτα ως δήμος έχει αδελφοποιηθεί με άλλες 7 συνολικά πόλεις: την Αγλαντζιά (Κύπρος) το 1993, την Bizerte (Τυνησία), το 1997, την West Torrens (Αυστραλία) το 1999, την Ramnicu Balcea (Ρουμανία) το 2002, την Amioun (Λίβανος) το 2002, την Xi’an (Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας) το 2008 και το Μεσολλόγι το 2009.
Έχει, επίσης, «υιοθετήσει» το ακριτικό νησί της Νισύρου.