Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 20:56

Ξεκινά το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, το μεγάλο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της Καλαμάτας

Ηλέκτρα Νικοπούλου, Εύα Κουφαλάκου, Κώστας Οικονομόπουλος

Ηλέκτρα Νικοπούλου, Εύα Κουφαλάκου, Κώστας Οικονομόπουλος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 
“Να ενώσουμε τη φωνή μας και να παλέψουμε μαζί για ένα μέλλον χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση, ανασφάλεια, ένα μέλλον με σύγχρονα δικαιώματα”, είναι το κάλεσμα που απευθύνει η ΚΝΕ, ιδιαίτερα στους νέους, μαζί με την πρόσκληση στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, που ξεκινά την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη στην Καλαμάτα και θα συνεχιστεί το Σάββατο, με ομιλητή το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Θοδωρή Χιώνη και συναυλία από τη Νατάσσα Μποφίλιου…

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσιάστηκε το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Πάρκο του Λιμενικού, το οποίο είναι έτοιμο για την πραγματοποίηση της μεγάλης διήμερης πολιτικής και πολιτιστικής διοργάνωσης. Όπως σημείωσε η γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Εύα Κουφαλάκου, φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ εμπνέουν οι στίχοι του κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "...θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα..." Τον Σοσιαλισμό». Πρόσθεσε η Εύα Κουφαλάκου ότι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ “κλείνει 45 χρόνια ζωής γιατί ποτέ δεν έπαψε να ζωγραφίζει εικόνες από το μέλλον που δικαιούμαστε οι νέες και οι νέοι των λαϊκών οικογενειών.Είναι ένα μεγάλο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός, έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη μας”. 

Η μαθήτρια και στέλεχος της ΚΝΕ, Ηλέκτρα Νικοπούλου, από την πλευρά της σχολίασε ότι το Πάρκο του Λιμενικού, ένας υπέροχος χώρος, μένει όλο το χρόνο αναξιοποίητο και ζωντανεύει μόνο τις ημέρες του Φεστιβάλ, παρά τις προτάσεις για την αξιοποίησή του που τόνισε ότι έχει καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση. Επίσης κάλεσε “κάθε νέο και νέα να έρθει μαζί μας στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας στη δουλειά, τη μόρφωση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, συνολικά της ζωή. Να ενώσουμε τη φωνή μας και να παλέψουμε μαζί για ένα μέλλον χωρίς πολέμους εκμετάλλευση ανασφάλεια, ένα μέλλον με σύγχρονα δικαιώματα”. 

Ο Κώστας Οικονομόπουλος, φοιτητής, στέλεχος της ΚΝΕ παρουσίασε το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ, το οποίο έχει ως εξής: 

Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη :

-Συζήτηση με θέμα "Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;" Η πρόταση του ΚΚΕ για το σχολείο

-Παράσταση με ζωντανό παραδοσιακό Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Μεσσηνίας- Φωτόπουλου.

-Συναυλία με τους "4 matches"

-Συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Μανόλη Φάμελλο

-Λαϊκό Γλέντι με τους Λειβαδίτη Νίκο, Περτσελάκη Ελένη, Φωτόπουλο Κώστα, Στεργίου Θανάση

Σάββατο 7 Σεπτέμβρη :

-Συναυλία με το συγκρότημα "Εποχές"

-Ομιλία από τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

-Συναυλία με τη Νατάσσα Μποφίλιου

-Ρεμπέτικο Γλέντι με τους Καντζιλιέρη Παναγιώτη, Καντζιλιέρη Δημήτρη, Μαυροειδέα Μαρία, Κοκορόγιαννη Πηνελόπη

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει:

- Έκθεση με θέμα "75 χρόνια από την απελευθέρωση της Καλαμάτας από τον ΕΛΑΣ"

-Βιβλιοπωλείο της "Σύγχρονης Εποχής"

-Χώρος αφιερωμένος στον Πολυχώρο Δημιουργίας της ΚΝΕ "Μικρόβιο" - Γιώργος Βουβαλέας, με έργα από τις περσινές δραστηριότητες. Επίσης θα γίνονται εγγραφές για τη νέα χρονιά.

-Μαθητική Γωνιά

Στ.Μ.