Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 02:47

Και η παλιά Καρδιολογική Κλινική παραχωρήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας

ΤΑ ΠΗΡΕ ΟΛΑ!
Και το κτήριο που στέγαζε την Καρδιολογική Κλινική του παλιού νοσοκομείου, παραχωρείται στο Δήμο Καλαμάτας, η ακίνητη περιουσία του οποίου ξεπερνάει πλέον ακόμη και αυτήν της εκκλησίας…

«Η παλαιά Καρδιολογική Κλινική πρέπει άμεσα να παραχωρηθεί στο Δήμο Καλαμάτας», είπε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρτέντζος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου. Πρόσθεσε ότι «τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσουμε να διευθετήσουμε τις διαδικασίες των ανταλλαγών, των επιστολών και όλων των διαδικαστικών μέσων και νομικών δεσμεύσεων ούτως ώστε να μπορέσει ο Δήμος Καλαμάτας να υλοποιήσει τα έργα τα οποία απαιτούνται».
Ο Δήμος σε αντάλλαγμα θα παραχωρήσει στο υπουργείο ένα ακίνητο, προκειμένου να ανεγερθεί Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, στη βορειοανατολική πλευρά της πόλης. Ο υπουργός, που για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν ήταν καλά πληροφορημένος καθώς θεωρεί ότι στο οικόπεδο υπάρχει και κτήριο, ανέφερε ότι το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου θα πρέπει να γίνει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εγκρίνει τη σχετική δαπάνη.
Μετά τη ρητή δήλωση του υπουργού για την παραχώρηση της Καρδιολογικής, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες του προς τον κ. Λυκουρέντζο και τον κ. Λαμπρόπουλο.
Όσον αφορά το κτήριο του παλιού Νοσοκομείου, που μετασκευάζεται σε Δημαρχείο, ο δήμαρχος τόνισε ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν εντός του 2013.