Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 00:53

Πίστωση χρόνου ζητάει ο Αναστασόπουλος για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ρέματα

ΕΠΕΙΔΗ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ 
Εκπρόσωποι φορέων και κατοίκων από τις Γουλιμίδες της Καλαμάτας, τη Θουρία, το Καρτερόλι επισκέφθηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο, ζητώντας παρεμβάσεις σε ρέματα και χειμάρρους όπου εγκυμονούνται κίνδυνοι πλημμύρας αν δεν γίνουν καθαρισμοί. Ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι στις Γουλιμίδες γίνονται παρεμβάσεις από το Δήμο Καλαμάτας και ευχαρίστησε γι’ αυτό το δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, ενώ για άλλες περιπτώσεις ζήτησε μικρή πίστωση χρόνου μέχρι να επισκευαστούν μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας…

Ειδικότερα, σε σχετικό δελτίο Τύπου της αντιπεριφέρειας Μεσσηνίας σημειώνονται τα εξής: “Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο επισκέφθηκε η πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ του Αναπτυξιακού και Περιβαλλοντολογικού Συλλόγου Γουλιμίδων «Άρτεμις»  και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Γουλιμίδων και του εξέθεσαν τα προβλήματα που έχει η εν λόγω περιοχή, σχετικά με πλημμύρες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τους ενημέρωσε ότι οι επείγουσες εργασίες καθαρισμών θα γίνουν άμεσα από το Δήμο Καλαμάτας όπως τον διαβεβαίωσε ο δήμαρχος κ. Θανάσης Βασιλόπουλος, τον οποίο ευχαρίστησε και δημοσίως. Ο δήμαρχος Καλαμάτας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα προς όλους τους δημάρχους της Μεσσηνίας να συνδράμουν σε έργα αντιπλημμύρισης με καθαρισμούς ρεμάτων που διέρχονται από αστικές περιοχές.

Ανάλογα προβλήματα συζητήθηκαν με το πρόεδρο κ. Κυριακόπουλο Κώστα και τον αντιπρόεδρο κ. Μιχαλόπουλο Παναγιώτη της κοινότητας Θουρίας, για το ρέμα Ξερίλας, πριν την εκκλησία Αγίων Θεοδώρων αλλά και μετά από αυτήν, έως την συμβολή του με τον ποταμό Άρι, όπου υπάρχουν πολλά φερτά υλικά.

Απαντώντας στο αίτημά τους ο Αντιπεριφερειάρχης, ζήτησε λίγες μέρες υπομονή μέχρις ότου επισκευαστεί ο ερπυστριοφόρος φορτωτής της Νομαρχίας.

Τελος, συναντήθηκε με το πρόεδρο της κοινότητας Καρτερολίου κ. Χαραλαμπόπουλο Ηλία και τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής Καρτερολίου-Πιπερίτσας, παρουσία του προέδρου του ΓΟΕΒ κ. Μανωλέα Μιχάλη, οι οποίοι του έθεσαν το αίτημα για ένταξη των εγγειοβελτιωτικών και αρδευτικών έργων της περιοχής, στη δικαιοδοσία του ΓΟΕΒ Παμίσου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από το πρόεδρο του ΓΟΕΒ να προχωρήσουν οι διαδικασίες σύμφωνα με το νόμο, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των καλλιεργητών της ευρύτερης περιοχής.

Σχετικά με άλλο αίτημα που αφορούσε τον καθαρισμό του ρέματος της Βαρυμπόμπης, τους ζήτησε λίγες μέρες υπομονή μέχρι να επισκευαστεί η μεγάλη τσάπα (περιστρεφόμενη λαστιχοφόρος) της Νομαρχίας που δυστυχώς χρειάζεται επισκευές και οι οποίες έχουν δρομολογηθεί”.