Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 12:44

Πάνω από 2.500 οφειλέτες πήγαν στο Δήμο για την ευνοϊκή ρύθμιση που τελειώνει τη Δευτέρα

Γεωργία Ηλιοπούλου, Γιώργος Φάβας

Γεωργία Ηλιοπούλου, Γιώργος Φάβας

ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ 2.000 ΕΞΟΦΛΗΣΑΝ  
Κάλεσμα στους πολίτες που έχουν οφειλές στο Δήμο Καλαμάτας να μην αφήσουν να χαθεί η ευνοϊκή ρύθμιση που ισχύει μέχρι και τη Δευτέρα, 16 Σεπτέμβρη 2019, απηύθυναν σε συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Φάβας και η διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας, Γεωργία Ηλιόπουλου. Ανακοίνωσαν ότι μέχρι τώρα ρύθμισαν ή εξόφλησαν τις οφειλές τους 2.560 πολίτες, από τους συνολικά 30.000 οφειλέτες. Προειδοποίησαν ότι από τη Δευτέρα και μετά θα συνεχιστεί η διαδικασία εφαρμογής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, ακόμη και από φυσικά πρόσωπα που εκπροσωπούσαν οφειλέτριες εταιρίες οι οποίες μπορεί να έχουν κλείσει…

Ο κ. Φάβας διευκρίνισε ότι πρόκειται για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία είναι τόσο ευνοϊκή ώστε διαγράφει το σύνολο των προστίμων και των προσαυξήσεων στις περιπτώσεις που καταβάλλεται εφάπαξ η αρχική οφειλή. 

Από τους 2.560 οφειλέτες που προσήλθαν στο Δήμο να ρυθμίσουν, οι 1.948 εξόφλησαν οριστικά το χρέος τους, είπε ο αντιδήμαρχος. Το συνολικό ποσό των χρεών που ρυθμίστηκε, συνέχισε ο κ. Φάββας, ανέρχεται στο 1.300.653 ευρώ. Ο Δήμος εισέπραξε 775.964 ευρώ, ενώ το όφελος για τους οφειλέτες που ρύθμισαν ανέρχεται στα 524.688 ευρώ. Χαρακτηριστικά ο κ. Φάβας ανέφερε ότι υπήρξε οφειλέτης με χρέος 56.000 ευρώ, η αρχική οφειλή του οποίου ήταν 7.000 ευρώ. Αυτός λοιπόν κατέβαλε αυτές τις 7.000 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό, 49.000 ευρώ, διαγράφηκε γιατί ήταν πρόστιμα και προσαυξήσεις. 

Ο κ. Φάβας απηύθυνε λοιπόν θερμό κάλεσμα στους οφειλέτες να μη χάσουν αυτή τη ρύθμιση, η οποία μάλιστα σχολίασε ότι δύσκολα θα ξαναυπάρξει και τους ζήτησε να επισκεφθούν την Οικονομική Υπηρεσία μέχρι και τη Δευτέρα. 

Διαφορετικά, συνέχισε, ο Δήμος θα συνεχίσει την εφαρμογή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης που προβλέπονται από τη νομοθεσία. 

Μάλιστα ο αντιδήμαρχος είπε ότι θα επιβληθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ακόμη και από τα φυσικά πρόσωπα που εκπροσωπούν οφειλέτριες εταιρίες οι οποίες μπορεί να έχουν κλείσει πια. 

Η διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας, Γεωργία Ηλιοπούλου, ανέφερε ότι συνολικά απεστάλησαν από το Δήμο περίπου 30.000 ειδοποιητήρια σε αντίστοιχο αριθμό οφειλών που χρωστούν από 5 ευρώ και πάνω, ενώ σημείωσε ότι το συνολικό ύψος των απαιτήσεων του Δήμου ανέρχεται στα 11.000.000 ευρώ περίπου. 

Στ.Μ.