Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 12:53

nARTura: Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής από τον Βασίλη Ρούβαλη

nARTura: Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής από τον Βασίλη Ρούβαλη

Κύκλο σεμιναρίων Δημιουργικής Γραφής διοργανώνει από τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη και τη Φύση “nARTura”σε συνεργασία με τον συγγραφέα Βασίλη Ρούβαλη…

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στον όροφο του Vino Banco Tapas Bar στο Ιστορικό Κέντρο (Διός Ιθωμάτα 6), που φιλοξενεί αφιλοκερδώς τη δράση. 
Ο κύκλος των σεμιναρίων θα ξεκινήσει την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Τα  μαθήματα θα είναι τετράωρης διάρκειας (11:00-15:30) με 30λεπτο διάλειμμα και θα επαναλαμβάνονται ανά 15 ημέρες, δηλαδή δύο Κυριακές τον μήνα.

Συνολική διάρκεια: 4 μήνες.
Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ /μήνα.

Όσοι ενδιαφέρονται ή όσοι θα ήθελαν να έχουν μια πρώτη επαφή με τον κόσμο της δημιουργικής γραφής θα έχουν την ευκαιρία για μια συνάντηση γνωριμίας με τον συγγραφέα Βασίλη Ρούβαλη, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στις 6:00 το απόγευμα, στον χώρο όπου θα πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια (VINO BANCO –TAPAS BAR). Εκεί θα συζητηθούν οι δομές του σεμιναρίου, το θεωρητικό υλικό, οι ασκήσεις γραφής κ.ά.

Ο χαρακτήρας του σεμιναρίου
«Τα σεμινάρια απευθύνονται όχι μόνο σε εκκολαπτόμενους συγγραφείς, αλλά και σε όποιον θέλει να ακολουθήσει έναν δημιουργικό δρόμο αυτοβελτίωσης και ενσυναίσθησης», όπως επισημαίνει σε σχετικό δελτίο Τύπου το σωματείο.

Ειδικότερα, «θα διδαχθεί ο τρόπος προσέγγισης της λογοτεχνίας από τη σκοπιά του δημιουργού. Μέσα από διηγήματα σημαντικών λογοτεχνών, θα εντοπιστούν οι αφηγηματικές τεχνικές, η αισθητική πρόταση, η στόχευσή τους προς τον αναγνώστη. Θα αναλυθούν κείμενα και συγγραφικές επιλογές (Νίκος Καζαντζάκης, Θανάσης Βαλτινός, Λέων Τολστόι, Σάρα Κέιν, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Γκυ Ντε Μωπασάν, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης κ.ά.).
Στην συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να γράψουν τα δικά τους διηγήματα στο πλαίσιο της εργαστηριακής επεξεργασίας (ανάγνωση, σχολιασμός, διορθώσεις), κατακτώντας έτσι τον θεωρητικό και πρακτικό προσανατολισμό της Δημιουργικής Γραφής.
Στο τέλος του σεμιναρίου και μετά από επιλογή κειμένων μπορεί θα δρομολογηθεί η έκδοση ανθολογίας διηγημάτων των συμμετεχόντων από τις εκδόσεις ‘Γραφομηχανή’, ενώ όλη η διδακτική ύλη, καθώς και η περίληψη του παρεχόμενου θεωρητικού σώματος, θα δημοσιεύονται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του σωματείου, καθώς και των εκδόσεων  ‘Γραφομηχανή’».

Στους συμμετέχοντες θα παρέχεται υποστηρικτικό υλικό (κείμενα, σημειώσεις, βιβλιογραφία) και τα μαθήματα θα υποστηρίζονται από προτζέκτορα και οθόνη.

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Για δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 6946096502 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με την ένδειξη «σεμινάριο».