Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 17:28

Μέχρι την Πέμπτη θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι της «Κοινωφελούς Εργασίας»

ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μέχρι την Πέμπτη θα πληρωθούν οι 5μηνίτες του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας. Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ύστερα από σχετική ενημέρωση που είχε από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ.

Οι εργαζόμενοι με 5μηνη σύμβαση είναι απλήρωτοι επί δυόμισι μήνες και βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, καθώς πρόκειται για άνεργους, που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν να καλύψουν ούτε τα καύσιμά τους για να πάνε στη δουλειά.
Το πρόγραμμα υλοποιείται, σε ό,τι αφορά τους Δήμους της Μεσσηνίας και τα νομικά τους πρόσωπα, από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Οι Δρόμοι της Ελιάς», η οποία έχει και την ευθύνη να ενημερώνει τους εργαζόμενους για την καθυστέρηση της μισθοδοσίας τους.
Πάντως συμβασιούχοι επισκέφθηκαν σήμερα το δήμαρχο Καλαμάτας, του μίλησαν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και εκείνος, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, «ύστερα από επικοινωνία που είχε, τους διαβεβαίωσε ότι μέχρι την προσεχή Πέμπτη θα εξοφληθούν (Υπουργείο/ΟΑΕΔ)».
Σημειώνεται ότι πριν από δύο εβδομάδες είχε επισκεφθεί την αρμόδια γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας και ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, στον οποίο είχε δοθεί η διαβεβαίωση ότι η καταβολή των μηνιάτικων στους 5μηνίτες θα γινόταν μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη.
Στ.Μ.