Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 12:43

Μιχ. Αντωνόπουλος: Έχουν ευθύνη και μειοψηφίες για την εκλογή Κουκούτση σε νομικά πρόσωπα

Μιχ. Αντωνόπουλος: Έχουν ευθύνη και μειοψηφίες για την εκλογή Κουκούτση σε νομικά πρόσωπα

“ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΒΕΤΟ” 
Ευθύνη και σε μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου καταλογίζει ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, που έχει εκλεγεί ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, για την εκλογή του υπόδικου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση, σε δημοτικές επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα και επιτροπές του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τη δημοτική αρχή του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου. Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος τονίζει σε επιστολή του ότι μειοψηφίες υπερψήφισαν την εισήγηση του δημάρχου για τη συμμετοχή του Δημήτρη Κουκούτση σε νομικά πρόσωπα. Καλεί ωστόσο τις μειοψηφίες να διορθώσουν ό,τι συνέβη, με την άσκηση βέτο για τη συμμετοχή του πρώην βουλευτή της ΧΑ  στα νομικά πρόσωπα ή με την αποχή τους από τις συνεδριάσεις των νομικών προσώπων…

Ειδικότερα η επιστολή του Μιχάλη Αντωνόπουλου, με τίτλο “”Συνεργασίες με ακροδεξιούς στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας”, έχει ως εξής: “Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε όλοι μας τη συνεργασία της δημοτικής αρχής με παρατάξεις που εκλέχτηκαν στο δημοτικό συμβούλιο. Ιδιαίτερα μας προβληματίζει ότι στην τελευταία συνεδρίαση ανακοινώθηκε η συνεργασία και προτάθηκε η συμμετοχή πρώην βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ. Η εκλογή του δε στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας δεν επιβάλλει και την εκλογή του σε νομικά πρόσωπα και επιτροπές του δήμου.  Αυτό έγινε με εισήγηση του δημάρχου αλλά επίσης νομιμοποιήθηκε και έγινε αποδεκτό και από τις ψήφους των περισσότερων μειοψηφιών, που, από ότι φάνηκε κατά την συνεδρίαση, ψήφιζαν χωρίς ενστάσεις υπέρ των εισηγήσεων του δημάρχου για όλες τις επιτροπές και τα νομικά πρόσωπα...

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του δήμου έπρεπε να μη συμμετάσχει ή να ψηφίζει αρνητικά στη διαδικασία εκλογής των οργάνων που έδιναν θέσεις και αξιώματα σε πρώην βουλευτή της χρυσής αυγής.  Γιατί μπορεί να εκλέχθηκε με την ψήφο των δημοτών στο ΔΣ, αλλά εκλέχτηκε μόνο με την ψήφο των δημοτικών συμβούλων σε επιτροπές και νομικά πρόσωπα, όπως ο Σύνδεσμος Ύδρευσης. Άρα ήταν στις δυνατότητες μας να ασκήσουμε «βέτο» και να αποκλείσουμε δημοτικό σύμβουλο, πρώην βουλευτή της ΧΑ ή να πιέσουμε το δήμαρχο να ανασυνθέσει στην εισήγηση του τα πρόσωπα που συμμετέχουν στις επιτροπές.  Που θα ήταν ό,τι καλύτερο και γι αυτόν, αν κρίνουμε από το πνεύμα που τον διακατείχε όλο το προηγούμενο διάστημα, αφού μέχρι προχτές δίσταζε να ανακοινώσει δημόσια τη συνεργασία του με την συγκεκριμένη παράταξη.

Δυστυχώς πρώτη προτεραιότητα για πολλές παρατάξεις της μειοψηφίας σε αυτή τη συνεδρίαση ήταν πως θα καταλάβουν τις περισσότερες θέσεις που δήθεν τους αναλογούν. Τις επόμενες μέρες αντιλήφθηκαν ότι θα συνυπάρχουν ή και θα διοικούνται ή θα συγκυβερνούν με στελέχη που λειτουργούν αντιδημοκρατικά και σκοταδιστικά.

Προφανώς και είναι επιλογή όλων μας αυτό που καταγγέλλουμε να το κάνουμε πράξη με τη στάση μας και την ψήφο μας. Σε όλες τις αποφάσεις που παρήγαγαν τέτοια αποτελέσματα στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας ως Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών είχαμε και έχουμε ξεκάθαρη θέση. Ψηφίσαμε “παρών” και δεν συμμετείχαμε με θετική ή λευκή ψήφο για τους παραπάνω λόγους.  

Καλούμε τους συναδέλφους να αναθεωρήσουν τη στάση τους στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας και να ασκήσουν το «βέτο» που τους δίνει ο νόμος για τη σύμφωνη γνώμη και παρουσία τους σε όργανα που συμμετέχουν αντιδημοκρατικές δυνάμεις. Επίσης τους καλώ να ενισχύσουμε τη διαχρονική, δημοκρατική παρουσία και προοδευτική ταυτότητα του δήμου Καλαμάτας.

Η χώρα μας και η τοπική κοινωνία της πόλης που δημιουργούμε δεν θα βγει από κανένα αδιέξοδο αν αποδεχθούμε και υπερψηφίσουμε αποφάσεις που ανοίγουν το δρόμο στην οπισθοδρόμηση και τον σκοταδισμό”.