Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 18:31

“Πυριτιδαποθήκη” - βουνό κλαδεμάτων μέσα στο Ανατολικό Κέντρο της Καλαμάτας

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ 
Οι περαστικοί από το Ανατολικό Κέντρο της Καλαμάτας βιώνουν μια μεγάλη και αρνητική έκπληξη όταν βλέπουν μέσα σε αυτό το χώρο, που θα μπορούσε να είναι ένας υπέροχος πνεύμονας πρασίνου και χώρος περιπάτου, το μεγάλο βουνό που έχει σχηματιστεί από κλαδέματα αλλά και από άλλα ογκώδη απορρίμματα, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως “πυριτιδαποθήκη”. Επίσης οι περίοικοι νιώθουν, δίκαια, εξαιρετικά άσχημα που στην περιοχή τους έχει δημιουργηθεί αυτός ο χώρος εναπόθεσης κλαδεμάτων και ογκωδών απορριμμάτων…

Η Kalamata Journal έγινε δέκτης διαμαρτυριών κατοίκου της περιοχής για την κατάσταση που επικρατεί με τη δημιουργία αυτού του βουνού από κλαδέματα. Μάλιστα αυτές τις ημέρες με τις βροχές η κατάσταση έχει γίνει ακόμη χειρότερη, γιατί οι χυμοί των κλαριών που έχουν εναποτεθεί εκεί ανακατεύονται με τα νερά της βροχής και έχουν δημιουργήσει μαύρες λίμνες με δυσάρεστη οσμή. 

Επιπλέον οι κάτοικοι υπογραμμίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς που θα γίνει ανεξέλεγκτη εάν αρπάξει όλη αυτή η καύσιμη ύλη, η οποία μπορεί να μεταδοθεί και στα δέντρα του ανατολικού κέντρου. 

Το δίκαιο αίτημα λοιπόν των κατοίκων είναι να απομακρυνθούν το συντομότερο αυτές οι μεγάλες ποσότητες κλαδεμάτων. 

Στ.Μ.