Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 11:05

Στο ΚΕΘΕΑ Καλαμάτας αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για την ΠΝΠ

ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ
Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο ΚΕΘΕΑ - Κύτταρο Καλαμάτας είχε χθες, Τρίτη,  αντιπροσωπεία της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, για την επίμαχη πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού...

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τους Νίκο Κουτουμάνο, μέλος της ΚΕ, Δημήτρη Οικονομάκο, δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας, και Μιλτιάδη Κουτίβα, μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Μεσσηνίας: «Με αυτήν την ΠΝΠ επιχειρεί να αλλάξει το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ που τόσα χρόνια είναι ο στυλοβάτης προγραμμάτων που έχουν βοηθήσει χιλιάδες παιδιά να ξεφύγουν από το δρόμο των ναρκωτικών». 

Σύμφωνα με την εν λόγω  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 30/9/2019) το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ θα διορίζεται με άμεση κρατική παρέμβαση από τον εκάστοτε Υπουργό Υγείας, ενώ παράλληλα θα καθορίζονται όλες οι λειτουργίες του.

Όπως τονίζει το ΚΚΕ Μεσσηνίας, «η παρέμβαση αυτή  δεν είναι τυχαία. Είναι κατεύθυνση της ΕΕ να εξοβελίζονται τα "στεγνά" θεραπευτικά προγράμματα και να προωθείται ο συμβιβασμός με τη ναρκωκουλτούρα. Δεν είναι τυχαίο ότι, παράλληλα, προωθούνται οι Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης (ή θανάτου) αλλά και η πολιτική που νομιμοποίει την πώληση, τη χρήση και τη καλλιέργεια κάνναβης, όπως αυτά παρουσιάζονται στο απαράδεκτο σχετικό ψήφισμα της 13/02/2019 του Ευρωκοινοβουλίου».

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι «η ΠΝΠ της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η συνέχεια του Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας στον Τομέα Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Εξάλλου, σύμφωνα με το ΚΚΕ Μεσσηνίας, «στην Καλαμάτα και συνολικά στην Πελοπόννησο το έργο που παρουσιάζει το ΚΕΘΕΑ είναι σημαντικό και αξιόλογο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018, απευθύνθηκαν 631 άτομα στις υπηρεσίες του».

Ως εκ τούτου, το ΚΚΕ Μεσσηνίας καλεί «τα σωματεία, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, το λαό να πάρει θέση ενάντια σε αυτό το έκτρωμα και να υπάρξει γενικότερη καταδίκη του.
Να απαιτήσουν:
-Να καταργηθεί η ΠΝΠ.
-Να δοθεί βάρος στην πρωτογενή πρόληψη, με στόχο τη μείωση της ζήτησης ναρκωτικών.
-Να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ και να ενισχυθεί με νέες μονάδες, με επαρκές και μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-Να στηριχθούν τα "στεγνά" θεραπευτικά προγράμματα ως το κύριο μοντέλο θεραπείας».