Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 20:11

Προς κλείσιμο το δημόσιο ΚΤΕΟ ενώ οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αυξάνονται και κερδίζουν

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Να ανακαλέσει ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, την απόφασή του που αναπόφευκτα οδηγεί στο κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη, ζητάει ομοφώνως το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, ενώ ανάλογες ομόφωνες αποφάσεις έχουν λάβει ο Σύλλογος Υπαλλήλων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, όπως και το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας υπαλλήλων αιρετών περιφερειών Ελλάδας. Το Ν.Τ. Μεσσηνίας ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι από χρόνια έχει ξεκινήσει η απαξίωση του Δημόσιου ΚΤΕΟ, ενώ το ίδιο διάστημα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ αυξάνονται και βγάζουν κέρδη…

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωσή του το Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει ότι “μετά από την ομόφωνη απόφαση του

Συλλόγου Εργαζομένων της ΠΕ Μεσσηνίας και του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, εκφράζει την αντίθεσή του στο επικείμενο κλείσιμο του δημοσίου ΚΤΕΟ από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

Εδώ και μερικά χρόνια το δημόσιο ΚΤΕΟ έχει μπει στο μάτι του

κυκλώνα. Σταδιακά απαξιώθηκε, ενώ οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ίδιο τομέα αυξήθηκαν και κερδίζουν. Με παντελή αδιαφορία για τον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού  εξοπλισμού και με μετακίνηση των υπαλλήλων που εργάζονται εκεί, οι αντιπεριφερειακές αρχές οδήγησαν σε πλήρη απαξίωση το δημόσιο ΚΤΕΟ, και αναπόφευκτα οι πολίτες στρέφονται προς τις αντίστοιχες ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Και αυτή η πολεμική εναντίον του δημοσίου ΚΤΕΟ δεν είναι διόλου τυχαία, καθώς το ΚΤΕΟ αποτελεί τον δημόσιο ελεγκτικό μηχανισμό για την διασφάλιση των πολιτών. Το δημόσιο ΚΤΕΟ Μεσσηνίας, το μοναδικό εναπομείναν δημόσιο ΚΤΕΟ της περιφέρειας Πελοποννήσου, στελεχωμένο μόνο με δύο υπαλλήλους που έχουν κωδικό ελεγκτή από το Υπουργείο Μεταφορών ώστε να κάνουν τους ελέγχους των οχημάτων, εξυπηρετεί πάνω από 100 πολίτες το μήνα, πραγματοποιεί επιθεωρήσεις για τον τεχνικό τμήμα της Δ/νσης Μεταφορών, επιθεωρήσεις με εντολή ελέγχου από το Υπουργείο για οχήματα ειδικού σκοπού, αυτοψίες με εντολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης για ταυτοποίηση οχημάτων και ηχομέτρηση και είναι το μόνο ΚΤΕΟ που μπορεί να εξυπηρετήσει ευρωπαίους πολίτες που βρίσκονται στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ζητάμε λοιπόν από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου όχι μόνο να ανακαλέσει την απόφαση για το κλείσιμο του δημοσίου ΚΤΕΟ, αλλά αντίθετα να προβεί σε πλήρη εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής του υποδομής και σε στελέχωση του με εξειδικευμένο προσωπικό, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών”.