Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 21:41

Ο Δ. Κουκούτσης απολογήθηκε για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ από efsyn.gr

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ από efsyn.gr

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 
Για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης απολογήθηκε σήμερα ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, δημοτικός σύμβουλος, συνεργαζόμενος με τη δημοτική αρχή Καλαμάτας, που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης, Δημήτρης Κουκούτσης...

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής Εφημερίδας των Συντακτών https://www.efsyn.gr, “«Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα γιατί κατηγορούμαι», δήλωσε ο κ. Κουκούτσης, που έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή το 2017 και στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και πρόσφατα ανέλαβε πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης.

Ο κατηγορούμενος ήταν παρών στα επεισόδια της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά το 2013, λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν το τάγμα εφόδου έφτασε στο σημείο σε παράταξη και με στρατιωτικό βήμα υπό τα παραγγέλματα του Ηλ. Κασιδιάρη.

«Η στρατιωτική δομή του κόμματός μας είναι αυτή και σε όποιον αρέσει», έλεγε τότε ο κατηγορούμενος αλλά σήμερα στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει στρατιωτική δομή, «ούτε καν δομή δεν έχει, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος».

Για άλλες δηλώσεις του σχετικά με «τη μαχητικότητα και την αγωνιστικότητα της Τοπικής Νίκαιας», που κατηγορείται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Δ. Κουκούτσης είπε ότι εννοούσε τη μαζική συμμετοχή.

Σε ερώτηση για αρθρογραφία και ομιλίες στελεχών του κόμματος σχετικά με τον εθνικοσοσιαλισμό, είπε ότι «ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη ιδεολογία.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε και για το περιστατικό στο προαύλιο της Βουλής, για το οποίο έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση κατά του δημοτικού συμβούλου Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρου Κωνσταντίνου. Όπως ισχυρίστηκε, είχε μόνο λεκτική αντιπαράθεση με τη Βασιλική Κατριβάνου και όλα τα άλλα αποδόθηκαν αλλιώς από τα ΜΜΕ, στα οποία -όπως είπε- δεν έχει εμπιστοσύνη”.