Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 02:08

Ο Δ. Φαββατάς λέει ότι ο σύμβουλος του δημάρχου για τη Δημοτική Αστυνομία “κάνει τον καουμπόι”

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και πίσω του δεξιά ο Κώστας Παπαδάκης

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και πίσω του δεξιά ο Κώστας Παπαδάκης

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
“Κανείς δεν μπορεί να παριστάνει τον καουμπόι” είπε χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δημήτρης Φαββατάς, αναφερόμενος στον ειδικό σύμβουλο του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου, για θέματα της Δημοτικής Αστυνομίας, Κώστα Παπαδάκη. Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας (παράταξη Βασίλη Κοσμόπουλου) υποστήριξε ότι ο δήμαρχος έχει δώσει γραφείο στον ειδικό σύμβουλο στο Δημαρχείο της Αριστομένους, όπου έχει τα γραφεία της και η Δημοτική Αστυνομία και μάλιστα, χωρίς να έχει δικαίωμα, έχει γράψει στην πόρτα του γραφείου ότι είναι υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας. Πέρα από τα σχόλια όμως για τον ειδικό σύμβουλο του δημάρχου, ο Δημήτρης Φαββατάς επέμεινε ότι η απόφαση για το διορισμό του Κώστα Παπαδάκη, με τον τρόπο που έγινε, δεν καλύπτεται από τη νομοθεσία…

Ο Δημήτρης Φαββατάς έβαλε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δεύτερη φορά το θέμα του διορισμού του συγκεκριμένου ειδικού συμβούλου του δημάρχου. Όπως είχε πει στην προηγούμενη συνεδρίαση, η απόφαση διορισμού του ειδικού συμβούλου γίνεται με έναν νόμο, ο οποίος όμως αναφέρεται σε δημοτικούς συμβούλους που μπορούν να γίνουν ειδικοί σύμβουλοι και όχι σε μη αιρετούς. Επίσης ο κ. Φαββατάς ανέφερε ότι ρώτησε σχετικά τον προϊστάμενο Προσωπικού του Δήμου Καλαμάτας, όμως εκείνος του απάντησε ότι ούτε έφτιαξε τη συγκεκριμένη απόφαση ούτε τη γνωρίζει. 

Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, απάντησε ότι την απόφαση την έχουν φτιάξει συγκεκριμένοι υπάλληλοι, τα ονόματα των οποίων τα ανέφερε και πως τον έχουν διαβεβαιώσει ότι είναι σωστή. Υπογράμμισε και πάλι ότι ο Κώστας Παπαδάκης είναι άμισθος σύμβουλός του και τόνισε ότι ασκεί το έργο που του έχει αναθέσει σωστά. Επιπλέον ο δήμαρχος τόνισε ότι τα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας μιλούν για τον ειδικό του σύμβουλο με τα καλύτερα λόγια, ενώ σημείωσε ότι θα ελέγξει εάν έχει γράψει στην πόρτα του γραφείου του κάτι που δεν είναι σωστό. 

Στ.Μ.