Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 18:21

Ηξεις αφήξεις” απάντηση του υπουργού στον Χαρίτση για το στρατόπεδο Καλαμάτας!

“ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ” 
“Γενικόλογη ...έκθεση ιδεών άνευ ουσίας” χαρακτηρίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, την απάντηση που του έδωσε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος για αν θα συνεχίσει τη λειτουργία του ή θα κλείσει το στρατόπεδο της Καλαμάτας. Και αυτό ενώ τα στελέχη του στρατοπέδου βρίσκονται “σε διαδικασία κλεισίματος”, όπως είπε ο εκπρόσωπος του 9ου Συντάγματος Πεζικού πριν λίγες ημέρες, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας. Ο Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού τονίζει ότι εγείρει ερωτήματα ποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετεί η διαιώνιση του θέματος αξιοποίησης του στρατοπέδου και καλεί την αυτοδιοίκηση, τους φορείς, τους ενεργούς πολίτες να διεκδικήσουν μόνιμη λύση αξιοποίησης προς όφελος του λαού και της νεολαίας…

Συγκεκριμένα η απάντηση του υπουργού κ. Παναγιωτόπουλου έχει στην ερώτηση του κ. Χαρίτση έχει ως εξής: “Η αναδιοργάνωση του Στρατού Ξηράς εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια βελτίωσης της υφιστάμενης οργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση χρονιζόντων προβλημάτων, τα οποία επέτεινε η δυσχερής οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών, διασφαλίζοντας εξοικονόμηση πόρων και πλήρη αξιοποίηση ανθρωπίνου δυναμικού, μέσων και υποδομών.

Στο προαναφερθέν πλαίσιο, επανεξετάζεται συνολικά και σε ρεαλιστική βάση η λειτουργία των υφιστάμενων δομών, Μονάδων και Υπηρεσιών του ΣΞ, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τις προβλέψεις των θεσμικών κειμένων, όπως η Πολιτική Εθνικής

Άμυνας και η Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική, σχετικά με τις σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις ασφάλειας.

Ως πρώτη προτεραιότητα έχει τεθεί η αύξηση της στελέχωσης των Μονάδων, η επιτάχυνση της διαδικασίας λήψης απόφασης, η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και η βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων.

Κατόπιν των παραπάνω, ο χειρισμός του εν λόγω θέματος, μεταξύ των οποίων και η λειτουργία του 9 ΣΠ, εξετάζεται στο πλαίσιο προσπάθειας για τη βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας του ΣΞ και των Ενόπλων Δυνάμεων, εν γένει, η οποία μελετάται την παρούσα περίοδο, χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις”.

ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ

Από την πλευρά του ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζει ως εξής την απάντηση του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου: “Με μιά γενικόλογη ...έκθεση ιδεών άνευ ουσίας απάντησε ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος στην ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, που αφορούσε το τι μέλλει γενέσθαι με το στρατόπεδο “Παπαφλέσσα”, για την παύση ή μη της λειτουργίας του και για την περαιτέρω αξιοποίηση του, με δεδομένη την απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου το 2018 επι διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για παύση λειτουργίας του στρατοπέδου.

Στην απάντηση του ο ΥΠΕΘΑ μεταξύ των άλλων περιορίζεται να απαντήσει οτι “...η λειτουργία του 9ου Σ.Π. μελετάται την παρούσα περίοδο, χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις”.

Καμμιά απάντηση δηλαδή στο ερώτημα αν ισχύει ή δεν ισχυει η απόφαση του Α.Σ.Σ. για παύση λειτουργίας του στρατοπέδου στα τέλη Δεκεμβρίου.

Mε την διαφαινόμενη “παραπομπή στις καλένδες”της ...μη απάντησης του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, συνεχίζεται το κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει γύρω απο το ζήτημα αξιοποίησης του στρατοπέδου και εγήρει ερωτήματα ποιές μικροπολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετεί η διαιώνηση ενός θέματος, που έχει ξεκινήσει εδώ και 20 χρόνια.

Τον λόγο πλέον έχουν η τοπική αυτοδιοίκηση, οι ενεργοί πολίτες και οι μαζικοί φορείς της Καλαμάτας για να διεκδικήσουν επιτέλους μόνιμη λύση αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, προς όφελος του λαού και της νεολαίας της πόλης μας.

Εμείς θα είμαστε δίπλα τους!”.