Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 11:31

Την Κυριακή η 3η Εθελοντική Αιμοδοσία στο 7ο Δημοτικό Καλαμάτας

ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Η 3η Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, με τίτλο "ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ", διοργανώνεται αυτήν την Κυριακή (10/11), από τις 10:00 έως τις 14:00, στον χώρο του σχολείου...

Η δράση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την Εκπαιδευτική Κοινότητα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

«Μέλη της Τράπεζας Αίματος του Σχολείου μας μπορούν να γίνουν ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ συμμετέχουν στις τακτικές αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται", σημειώνει ο Σύλλογος Γονέων, προσθέτοντας ότι την ημέρα της αιμοδοσίας, στον χώρο του  Σχολείου θα πραγματοποιούνται παράλληλες  εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης  για  τα παιδιά.
Πιο συγκεκριμένα, από το πρωί, τα παιδιά θα γεμίσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, με παιχνίδια και ανάγνωση κειμένων, ενώ, με τη συνδρομή της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας, θα προβληθούν ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους για παιδιά και μεγάλους. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, θα στηθεί
ένα μίνι τουρνουά πινγκ-πονγκ.
Παράλληλα, θα γίνει ένας άτυπος διαγωνισμός ζωγραφικής με έργα που θα ετοιμάσουν τα παιδιά του σχολείου αυτή την εβδομάδα. Την Κυριακή θα βραβευθούν οι πιο πρωτότυπες ζωγραφιές, με έπαθλο να γίνουν η αφίσα της επόμενης  αιμοδοσίας! 

«Ελάτε, παιδιά και γονείς, να συνεχίσουμε την αλυσίδα της  ζωής και να μεγαλώσουμε, σταγόνα σταγόνα, την Τράπεζα Αίματος, προωθώντας  την ανάπτυξη Πνεύματος, Αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς στο συλλογικό και το κοινωνικό περιβάλλον. Το αίμα δεν αγοράζεται και δεν παράγεται, μόνο χαρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και αποτελεί μια εθελοντική πράξη, μια πράξη αγάπης, μια απόδειξη ευαισθησίας, μια κοινωνική προσφορά, μια πράξη Πολιτισμού», τονίζει ο Σύλλογος.
«Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 10:00π.μ, να είμαστε όλες και όλοι εκεί».