Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 14:20

Εδώ φτιάχνουν Ανοιχτό Θέατρο στο Νέδοντα, στην Αθήνα το ΣτΕ ακύρωσε το τσιμέντωμα του Ποδονίφτη…

Από τις εργασίες ανέγερσης του Ανοιχτού Θεάτρου στο Νέδοντα

Από τις εργασίες ανέγερσης του Ανοιχτού Θεάτρου στο Νέδοντα

Απόφαση σταθμό χαρακτηρίζει η παράταξη “Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής” την ακύρωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για το τσιμέντωμα και του τελευταίου τμήματος της φυσικής κοίτης του Ποδονίφτη. Την ίδια ώρα στην Καλαμάτα η διοίκηση αναζητεί τη φόρμουλα ώστε να συνεχιστεί η ανέγερση Ανοιχτού Θέατρου στην κοίτη του Νέδοντα…

Η “Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής” χαρακτηρίζει “σταθμό κατά των περιβαλλοντοκτόνων πολιτικών Κυβερνήσεων και Περιφερειών την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας”και σχολιάζει: “Υγρότοποι, ρέματα και ποτάμια: ο κύβος ερρίφθη”. 

Επίσης σε ανακοίνωσή τη υπογραμμίζει: “Η χθεσινή ακύρωση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων αναφορικά με το έργο ολικού τσιμεντώματος των τελευταίων 770 μέτρων φυσικής κοίτης του Ποδονίφτη, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αποτελεί σταθμό στην κατεύθυνση του τελικού ενταφιασμού των περιβαλλοντοκτόνων πολιτικών 10ετιών, ως προς την διαχείριση ποταμών, υγρότοπων και ρεμάτων.

Ο κύβος πλέον ερρίφθη. Ήλθε η ώρα για την δραστική αλλαγή πορείας της Πολιτείας - Κυβέρνησης και Περιφερειών - ως προς την εφαρμογή των σχετικών κοινοτικών οδηγιών, την επακόλουθη αναθεώρηση της νομολογίας της χώρας και την επιμελή υιοθέτηση των πρακτικών που απορρέουν από αυτές και οι οποίες εφαρμόζονται με επιτυχία στην λοιπή Ευρώπη. Υγρότοποι, ποτάμια και ρέματα αποτελούν φυσικό κεφάλαιο, αδιαπραγμάτευτο συλλογικό αγαθό και εργαλείο βιώσιμης ευημερίας και αποτελεσματικής πολιτικής ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Και οι μόνοι τρόποι διαχείρισης τους δεν είναι άλλοι εκείνους της διατήρησης ή και επαναφοράς της «φύσης», της προστασίας ή και της ανάκτησης της οικολογικής τους ακεραιότητας, αποκλειστικά και μόνο μέσω των μεθόδων της φυσικής μηχανικής. Για την εναρμόνιση με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την υγεία του περιβάλλοντος και την υψηλή ποιότητα ζωής του σκληρά φορολογούμενου πολίτη”.