Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 12:39

Γιορτή αλληλεγγύης στο 7ο Δημοτικό Σχολείο με εθελοντική αιμοδοσία

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας μεγάλωσε χθες την αλυσίδα ζωής που ξεκίνησε να δημιουργεί πριν από τρία χρόνια, με τη ίδρυση της τράπεζας αίματος “Σταγόνα ζωής”. Χθες λοιπόν πραγματοποιήθηκε η 3η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα του Σχολείου, κατά την οποία το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που διενήργησε την αιμοληψία με τη συνδρομή και εθελοντριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, έλαβε 27 μονάδες αίματος…

Ήταν μια γιορτή αλληλεγγύης, γιατί εκτός από τους γονείς και τους φίλους του Συλλόγου ευαισθητοποιήθηκαν και τα παιδιά για την εθελοντική αιμοδοσία, βλέποντας τους δικούς τους ανθρώπους να προσφέρουν αίμα, να εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους χωρίς αντάλλαγμα. 

Έγιναν και παράλληλες εκδηλώσεις για παιδιά, που ευχαριστήθηκαν την παραμονή τους στο χώρο. Συγκεκριμένα διεξάχθηκε μίνι πρωτάθλημα πινγκ πονγκ, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν υπέροχες παιδικές ταινίες μικρού μήκους, στο πλαίσιο συνεργασίας του Συλλόγου Γονέων με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας “Filmhouse”, όπως επίσης έγινε και έκθεση έργων ζωγραφικής που δημιούργησαν τις προηγούμενες ημέρες τα παιδιά. 

Ο Σύλλογος Γονέων και αυτή τη φορά κατάφερε να επιτύχει το στόχο του, όπως τον είχε περιγράψει και στην πρόσκληση της εκδήλωσης: “Ελάτε παιδιά και γονείς να συνεχίσουμε την αλυσίδα της ζωής και να μεγαλώσουμε σταγόνα σταγόνα την Τράπεζα Αίματος προωθώντας την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς στο συλλογικό και το κοινωνικό περιβάλλον”.

Στ.Μ.