Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 18:48

Αντίθεση της Ένωσης Ξενοδόχων για τη φιλοξενία προσφύγων στο στρατόπεδο επειδή κάνει κακό στον τουρισμό…

Από πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων της Ένωσης Ξενοδόχων Δημήτρη Πατριαρχέα και  Δημήτρης Καραλή (δεξιά) με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα (στο μέσον)

Από πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων της Ένωσης Ξενοδόχων Δημήτρη Πατριαρχέα και Δημήτρης Καραλή (δεξιά) με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα (στο μέσον)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ 
“Λυπηρό” χαρακτηρίζει η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρός της, Δημήτρης Καραλής, το γεγονός ότι δρομολογείται “με περισσή ταχύτητα” η μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών “σε σημείο που δεν θα βοηθήσει καθόλου τη βελτίωση της εικόνας της πόλης και του νομού Μεσσηνίας ως αναδυόμενου τουριστικού προορισμού”. Η Ένωση Ξενοδόχων και ο πρόεδρός της αναφέρονται στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, ενώ αποφεύγουν να προτείνουν ποιος κατά τη γνώμη τους θα ήταν κατάλληλος χώρος φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών…

Ειδικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Από τον Κυριακάτικο Αθηναϊκό Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι το στρατόπεδο Καλαμάτας αποτελεί κυβερνητική επιλογή ως τόπος μετεγκατάστασης και φιλοξενίας προσφύγων/ μεταναστών. Όμως αποτελεί παράδειγμα εσφαλμένης εκτίμησης δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος χώρος άπτεται του αστικού ιστού της πόλης και έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες κυβερνητικές εξαγγελίες που ήθελαν οι χώροι αυτοί να απέχουν από τις πόλεις. Πολύ περισσότερο δε όταν ακόμα και ο Πρωθυπουργός, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μεσσηνία μίλησε για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για «ανάπτυξη της περιοχής και καλύτερες δουλειές για όλους». Η Μεσσηνία χάρις στο αεροδρόμιο, αποτελεί βασική πύλη εισόδου τουριστών για όλη την Πελοπόννησο. Η περιοχή μας έχει ανάγκη βασικών έργων υποδομής που θα την τονώσουν τουριστικά προς όφελος όχι μόνο των ντόπιων επιχειρήσεων αλλά και της Εθνικής Οικονομίας. 

Περιμέναμε εδώ και χρόνια τη δημιουργία του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος -  Μεθώνη, την επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου καθώς και την αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με την Κρήτη. Όλα αυτά, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουμε μεγαλύτερο μερίδιο της τουριστικής αγοράς. 

Είναι λυπηρό, που, ενώ όλα αυτά είναι άκρως επείγοντα, με περισσή ταχύτητα δρομολογείται η μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών και μάλιστα σε σημείο που δεν θα βοηθήσει καθόλου τη βελτίωση της εικόνας της πόλης και του νομού Μεσσηνίας ως αναδυόμενου τουριστικού προορισμού.

Είναι σαφώς ανθρώπινη υποχρέωση της χώρας μας να αναλάβει τη φιλοξενία κάποιων ταλαιπωρημένων ψυχών που έφυγαν διωγμένοι από τις πατρίδες τους. Το θέμα όμως είναι να μη φύγουν τελικά διωγμένοι και όσοι ανέλαβαν να τους φιλοξενήσουν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Καραλής”.