Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 14:27

Το Φεστιβάλ Χορού σε μεγάλο παιδικό διαγωνισμό με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

ΚΑΙ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 
Σε μεγάλο διαγωνισμό, στον οποίο πέρσι συμμετείχαν 23.000 παιδιά, συμμετέχει το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Είναι ο διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και μέσα από αυτόν η μεγάλη καλλιτεχνική διοργάνωση της Καλαμάτας θα γίνει ακόμη πιο γνωστή…

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, “μετά την τεράστια επιτυχία του περσινού διαγωνισμού που συγκέντρωσε 23.000 συμμετοχές, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου) να εμπνευστούν από ένα χάλκινο καθρέφτη από την Κύπρο, που χρονολογείται από το 1200-1050 π.Χ. και βρίσκεται στον 3ο όροφο του Μουσείου, στην έκθεση με τίτλο «ΚΥΠΡΟΣ – ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, φέτος το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Ωδείο Αθηνών όπου θα φιλοξενηθεί η έκθεση με τα έργα των παιδιών τον Μάϊο αλλά και με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Παιδιά από την Καλαμάτα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα δουν τα έργα τους τον Ιούλιο σε έκθεση που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας!

Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα είναι τη φετινή χρονιά οι:

Γιάννης Βαρελάς (εικαστικός)

Νικομάχη Καρακωνστάνογλου (γλύπτρια)

Πάνος Κοκκινιάς (φωτογράφος)

Πολύνα Κοσμαδακη (επιμελήτρια, Μουσείο Μπενάκη)

Χαρά Μαραντίδου (Αρχιτέκτων εικαστικός)”.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ