Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 20:50

Νέα μηχανήματα στον προσωρινό κατά τα άλλα χώρο διαχείρισης απορριμμάτων της Μαραθόλακκας

ΑΠΟ ΤΗΝ “ΗΛΕΚΤΩΡ” 
Επιπλέον μηχανήματα για τη διαλογή και τη διαχείριση των απορριμμάτων εγκατέστησε στη “Μαραθόλακκα” η ανάδοχος εταιρία “Ηλέκτωρ”. Τη “Μαραθόλακκα” επισκέφθηκε ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, που επί χρόνια ήταν αντιδήμαρχος ανακύκλωσης και καθαριότητας και γνωρίζει το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου. Έχει διαβεβαιώσει δε ότι αυτή την περίοδο η “Μαραθόλακκα” λειτουργεί καλύτερα από ποτέ στο παρελθόν…

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, “νέο μηχανολογικό εξοπλισμό για τη διαχείριση απορριμμάτων εγκατέστησε ο ανάδοχος του Δήμου Καλαμάτας ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ. Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος επισκέφθηκε το χώρο διαχείρισης, σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 και είδε από κοντά τα νέα μηχανήματα, που είναι ένας λειοτεμαχιστής, ο οποίος τεμαχίζει τα ογκώδη αντικείμενα και ανοίγει τις σακούλες, ένα μαγνητικό τύμπανο για το διαχωρισμό των μετάλλων, ένα τρόμελ, το οποίο διαχωρίζει το οργανικό υλικό από τα λοιπά απορρίμματα και ένα κόσκινο περιστρεφόμενο για το ραφινάρισμα του κόμποστ. Η ΗΛΕΚΤΩΡ προμηθεύθηκε τα μηχανήματα αυτά προκειμένου να αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων και να επιτύχει την ανάκτηση περισσοτέρων ανακυκλώσιμων υλικών.

Παραμένουν σε λειτουργία οι δεματοποιητές και τα 2 Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, τα οποία συνδέονται με τα καινούργια μηχανήματα”.