Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 09:41

Παραδέχεται ο Δήμος ότι το Ανοιχτό Θέατρο χτίζεται στο Νέδοντα!

ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΟΙΤΗΣ 
“Το Ανοιχτό Θέατρο θα κατασκευαστεί στις όχες του Νέδοντα ποταμού, σε μικρό τμήμα του οικοδομικού τετραγώνου 1183, επιφανείας 3,5 στρεμμάτων. Το εν λόγω οικόπεδο αποτελεί τη συνέχεια της φυσικής κοίτης του ποταμού Νέδοντα” γράφει η ίδια η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, δικαιώνοντας την Kalamata Journal και όσους άλλους εδώ και τρία χρόνια υποστηρίζουν ότι είναι παράνομο και δεν μπορεί να ανεγερθεί οποιαδήποτε κατασκευή στο συγκεκριμένο σημείο, τουλάχιστον μέχρι να οριοθετηθεί ο Νέδοντας. Το θέμα του ανοιχτού θεάτρου έρχεται για άλλη μια φορά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Απόψε το Σώμα θα κληθεί για να εγκρίνει ανακεφαλαιωτικό πίνακα εργασιών και την παράταση της προθεσμίας του έργου…

Σημειώνεται ότι ο πρώην δήμαρχος και νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, υποστήριζε σταθερά ότι ο Νέδοντας είναι οριοθετημένος και το έργο νόμιμο. Ωστόσο η ανάθεση για την οριοθέτηση έγινε μόλις πριν λίγες εβδομάδες…!

Εκείνοι που σταθερά υποστηρίζουν ότι είναι είτε παράνομη είτε λάθος η χωροθέτηση του Ανοιχτού Θεάτρου στον Νέδοντα είναι από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο οι παρατάξεις του Μανώλη Μάκαρη (όχι στο σύνολό της), της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Μιχάλη Αντωνόπουλου, ενώ από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο απολύτως ξεκάθαρα έχει τοποθετηθεί η παράταξη “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”, με την επικεφαλής την Τόνια Κουζή, που χαρακτηριστικά ανέφερε σε προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος ότι “δεν θα στείλω 2.000 ανθρώπους σε Ανοιχτό Θέατρο που φτιάχνεται μέσα στη ζώνη επικινδυνότητας πλημμύρας”, όταν μάλιστα, όπως συνέχισε, το 2016 η πόλη θρήνησε ανθρώπινες ζωές από πλημμύρα. 

Στ.Μ.