Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 19:38

Η Μαρία Οικονομάκου στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, ανησυχία για τον Άρι

ΕΠΕΙΓΕΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ 
Την ανησυχία της για τις καταστροφές που μπορούν να προκληθούν σε επόμενη έντονη κακοκαιρία από τον ποταμό Άρι, που δεν είναι καθαρισμένος, υπογραμμίζει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Μαρία Οικονομάκου, η οποία επισκέφθηκε τις περιοχές που υπέστησαν τη νεροποντή, συνοδευόμενη από τον δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής της ομάδας Λεωνίδα Λιάππα…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, “τις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία, επισκέφθηκε η επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα Ξεκινάμε», Μαρία Οικονομάκου συνοδευόμενη από τον δημοτικό σύμβουλο Λεωνίδα Λιάππα.

Η κ. Οικονομάκου είδε από κοντά τα προβλήματα που δημιούργησε χθες η υπερχείλιση του ποταμού Άρι, στο χωριό Αίπεια, καθώς πλημμύρισαν το «Κτήμα Μαϊάμι» και αρκετές καλλιέργειες της περιοχής.

Όπως διαπιστώθηκε ο ποταμός στο συγκεκριμένο σημείο, δεν έχει καθαριστεί για πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να είναι γεμάτος με καλάμια, φερτά υλικά και πολλά σκουπίδια.

Η κ. Οικονομάκου έθεσε αμέσως το πρόβλημα στον Αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα ο σωστός  καθαρισμός, γιατί σε επόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι συνέπειες θα είναι τραγικές για την ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η εικόνα που παρουσιάζουν οι όχθες του ποταμού, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπο”.