Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 21:16

Στον υπουργό Καραμανλή ο δήμαρχος Καλαμάτας, οριστικοποιείται η πάνω χάραξη για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος

Στον υπουργό Καραμανλή ο δήμαρχος Καλαμάτας, οριστικοποιείται η πάνω χάραξη για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος

ΠΡΟΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ Ο “ΜΟΡΕΑΣ” 
“Φαίνεται ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι η πάνω χάραξη”, “θεωρεί ότι η πάνω χάραξη μπορεί να τρέξει άμεσα και να είναι πιο εύκολη λύση”. Με αυτή τη διαπίστωση επέστρεψε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, από τις συναντήσεις που είχε με διευθυντικά στελέχη του υπουργείου και του υπουργού Υποδομών, σε ό,τι αφορά το δρόμο Καλαμάτας-Ριζομύλου-Πύλου-Μεθώνης. Ο δήμαρχος ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, ενώ ενημερώθηκε επίσης στο υπουργείο ότι η μελέτη για τα αντιπλημμυρικά, που ανατέθηκε στον “Μορέα” από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου και εκπονήθηκε δωρεάν, έχει ετοιμαστεί και αξιολογείται προκειμένου να αδειοδοτηθεί…

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανακοίνωσε ότι στο υπουργείο Υποδομών είχε συνεργασία με τον γενικό διευθυντή συγκοινωνιακών υποδομών, Γιάννη Καρνέση, καθώς και με τον διευθυντή του υπουργού Υποδομών, Διομήδη Ντάουλα. 

Σε ό,τι αφορά το Καλαμάτα-Ριζομύλος ο δήμαρχος ανέφερε πως “εγώ έθεσα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη σύνδεση της Καλαμάτας με το νέο δρόμο” και πως παρουσίασε “τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που μιλούν για την παραλιακή χάραξη”. 

Σχετικά με τα αντιπλημμυρικά πάνω από τον αυτοκινητόδρομο στα όρια του Δήμου Καλαμάτας ο δήμαρχος ανέφερε ότι η μελέτη του “Μορέα” “έχει πάρει περιβαλλοντική ταυτότητα και έχει κατατεθεί προς αδειοδότηση. Είναι σε διαδικασία αξιολόγησης. Τα πράγματα δείχνουν ότι αξιολογείται θετικά και το επόμενο διάστημα θα έχουμε εξελίξεις και ανακοινώσεις”.

Στ.Μ.