Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 01:10

Σηκώνεται η αυλαία για τα Χριστούγεννα στην Καλαμάτα, ανάβει το δέντρο της Αγοράς

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 
Στις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής θα ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα για τα Χριστούγεννα, με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κεντρική Αγοράς. Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος της Αγοράς, Τάσος Αγγελής, απεύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να έρθει στην εκδήλωση, στην οποία θα βρίσκεται επίσης και ο Άγιος Βασίλης, ενώ θα υπάρξει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και θα προσφερθούν κεράσματα…

Θα συμμετέχουν το μουσικό συγκρότημα «Ο Ζορμπάς», με το Θανάση Σταυριανέα στο κλαρίνο, η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας καθώς και ο Μορφωτικός Σύλλογος Αρφαρών «Η Αναγέννηση», με τα χορευτικά τους συγκροτήματα.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος μαζί με το κάλεσμα στην αυριανή γιορτή για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, τόνισε ότι η Κεντρική Αγορά αποτελεί ζωντανό κύτταρο της τοπικής οικονομίας, δραστηριοποιούνται σε αυτή δεκάδες επαγγελματίες και παραγωγοί, ενώ κάθε Τετάρτη και Σάββατο την επισκέπτονται χιλιάδες καταναλωτές που γνωρίζουν ότι εκεί θα βρουν προϊόντα φρέσκα, τοπικά και οικονομικά. 

“Ως Δήμος Καλαμάτας στηρίζουμε την Κεντρική Αγορά” τόνισε επίσης ο δήμαρχος και επίσης σημείωσε ότι στην επιδίωξη της δημοτικής αρχής “είναι η ενεργειακή και η αισθητική αναβάθμιση της Αγοράς. Θέλουμε να έρχεται κόσμος κάθε μέρα, να ανοίξουν και άλλα καταστήματα, να έρχεται ο κόσμος και να περνάει όμορφα”. 

Κάλεσμα προσέλευσης στη γιορτή απεύθυνε και ο πρόεδρος της Αγοράς, Τάσος Αγγελής, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Πρωτεύουσα Δύναμη”, με επικεφαλής την Ελένη Αλειφέρη, η οποία συνεργάζεται με την παράταξη του δημάρχου. 

Ο κ. Αγγελής τόνισε ότι η Κεντρική Αγορά είναι “υπεραγορά που τα έχει όλα και συμφέρει. 

Ακόμη ο πρόεδρος της Αγοράς σημείωσε ότι υπάρχουν σημαντικά σχέδια για την αναβάθμιση της, τα οποία θα αρχίσουν να υλοποιούνται με την έναρξη του νέου χρόνου. 

Στ.Μ.