Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 01:31

Το υπουργείο Εργασίας υπεύθυνο για τα σχολικά γεύματα, ο Μαντάς στη Μιχαηλίδου για το πρόβλημα στην Καλαμάτα

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ 
Το υπουργείο Εργασίας και όχι Παιδείας είναι υπεύθυνο για το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων και ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς, επισκέφθηκε χθες την υφυπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Καλαμάτα, όπου τα 17 σχολεία τα οποία συμμετείχαν αρχικά στο πρόγραμμα αυτό έμειναν φέτος εκτός λόγω λάθους που έγινε στη συνεννόηση μεταξύ της τοπικής διεύθυνσης Εκπαίδευσης και του υπουργείου Παιδείας! Σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του Περικλή Μαντά, η Δόμνα Μιχαηλίδου, που πρώτη φορά ενημερώθηκε χθες από τον βουλευτή για το ζήτημα που έχει προκύψει, δεσμεύτηκε ότι για την άμεση εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα…

Ειδικότερα από το γραφείο του βουλευτή Μεσσηνίας ανακοινώθηκαν τα εξής: “Παρέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματος με τα σχολικά γεύματα που διατίθενται στα δημοτικά σχολεία της Καλαμάτας, πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς σε συνάντηση που είχε χθες με την υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο κ. Μαντάς είχε την ευκαιρία να εκθέσει αναλυτικά στην υφυπουργό το ζήτημα που έχει προκύψει στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» για το σχολικό έτος 2019-2020 και πιο συγκεκριμένα, με την εξαίρεση 17 δημοτικών σχολείων και των μαθητών τους από αυτό.

Ειδικότερα, ο κ. Μαντάς ενημέρωσε την κα Μιχαηλίδου ότι το ζήτημα ανέκυψε διότι εσφαλμένα θεωρήθηκε ότι η επέκταση του προγράμματος έχει δύο σκέλη: αφενός την αυτόματη συνέχιση για τα 17 δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν πέρυσι, και αφετέρου την ανάγκη για προσθήκη μόνο των επιπλέον 12 δημοτικών σχολείων που δεν συμμετείχαν πέρυσι. Έτσι για το σχολικό έτος 2019-2020 δηλώθηκαν μόνο τα επιπλέον σχολεία, με αποτέλεσμα μόνον αυτά να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ τα 17 που συμμετείχαν πέρυσι, εξαιρέθηκαν. Παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα έγινε αντιληπτό σχετικά γρήγορα, ωστόσο δεν δρομολογήθηκε κάποια λύση έως σήμερα, διότι η σχετική ενημέρωση και αλληλογραφία διακινούνταν εντός του υπουργείου Παιδείας, ενώ αρμόδιο για το συγκεκριμένο θέμα ήταν το υπουργείο Εργασίας, το οποίο μέχρι χθες δεν είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα.

Από την πλευρά της η κα Μιχαηλίδου ευχαρίστησε τον κ. Μαντά για την αναλυτική και πλήρη παρουσίαση του ζητήματος και δεσμεύθηκε ότι θα προβεί άμεσα σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο, είτε μέσω επέκτασης του προγράμματος και στα υπόλοιπα σχολεία, είτε μέσω εσωτερικής αναπροσαρμογής του προγράμματος και βελτιστοποίησης του τρόπου διάθεσης των γευμάτων”.