Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 16:35

Δεν κρίνει ο δήμαρχος ότι είναι ανάγκη να γίνει τώρα συζήτηση στο Δ.Σ. για τον προλιμένα

Η διαφύλαξη του χαρακτήρα της Παραλίας προβλήθηκε σαν αίτημα και στο 1ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Η διαφύλαξη του χαρακτήρα της Παραλίας προβλήθηκε σαν αίτημα και στο 1ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΑ 
ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Υπομονή συνέστησε και σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας στους κατοίκους της Παραλίας και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που ζητούν επίμονα να συζητηθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του προγραμματικού σχεδίου του λιμανιού και ιδίως της διασφάλισης του χαρακτήρα του προλιμένα.

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, επανάλαβε ότι το θέμα θα έρθει για συζήτηση, όταν αποσταλεί στο Δήμο το προγραμματικό σχέδιο. Υπαινίχθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει νωρίτερα συζήτηση, γιατί ισχύουν όσα έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο το 2009 και το 2005, σύμφωνα με τα οποία το λιμάνι πρέπει να είναι μεικτής χρήσης, αλλά με τουριστική κυρίως κατεύθυνση.
Εντούτοις, τόσο οι κάτοικοι της Παραλίας όσο και σύσσωμη η αντιπολίτευση, τονίζουν ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα, ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν παραβιαστεί και γι’ αυτό πρέπει να συνεδριάσει άμεσα το Σώμα και να παρέμβει ο Δήμος στο υπουργείο Ναυτιλίας, για να προλάβει ρυθμίσεις που θα αφήνουν ανοιχτή τη δυνατότητα να γίνουν μελλοντικά παρεμβάσεις αλλοίωσης του χαρακτήρα του προλιμένα.
Επίσης, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι το προσεχές δεκαήμερο θα επισκεφθεί την Καλαμάτα κλιμάκιο ανώτερων αξιωματικών του υπουργείου Ναυτιλίας για το θέμα των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε καταστηματάρχες για τις κατασκευές τους στον αιγιαλό, για το θέμα της χερσαίας ζώνης, την εκμετάλλευση της οποίας διεκδικεί να αναλάβει ο Δήμος, καθώς και για το φαινόμενο διάβρωσης που υπάρχει στην ακτή μπροστά από του «Κοιλάκου».
Σχετικά με τα πρόστιμα, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι έχει δοθεί εντολή από το υπουργείο στο Λιμεναρχείο να μην προωθήσει όσα έχουν επιβληθεί φέτος, εν αναμονή κάποιας ρύθμισης όσον αφορά τη νομιμότητα των προσωρινών και κινητών κατασκευών. Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι έχουν δίκιο οι επαγγελματίες για τις κινητές κατασκευές και τους στηρίζει, αντίθετα ο Δήμος δεν καλύπτει όσους έχουν προβεί σε παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα με τσιμέντα κ.λπ.
Στ.Μ.