Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 23:58

“Πάμε Βόλτα” στην ιστορική ποτοποιία Καλλικούνη

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 
Ξενάγηση στη σημαντική ποτοποιία Καλλικούνη, η οποία έχει μια μεγάλη και λαμπρή ιστορία, διοργανώνει για το Σάββατο 14 Δεκέμβρη η ομάδα “Πάμε Βόλτα”...

Όπως σημειώνει η ομάδα στο κάλεσμά μας, “το 1850 ο Γ. Καλλικούνης ιδρύει στην Καλαμάτα το πρώτο ατμοκίνητο «Πνευματοποιείο» εξοπλισμένο με τα καλύτερα μηχανήματα της εποχής.

Με σπουδές Χημείας στην Τεργέστη και συνδυάζοντας με φαντασία και γνώση μια μεγάλη ποικιλία αρωματικών φυτών, φρούτων και ριζών από την πλούσια φύση της Νότιας Ελλάδας επιτυγχάνει την δημιουργία μιας μεγάλης σειράς Λικερ και Αποσταγμάτων με πρωτόγνωρες υπέροχες γεύσεις και λεπτά αρώματα.

Τα παραγόμενα Αποστάγματα και Εκχυλίσματα είναι η αρωματική και γευστική καρδιά των διαφόρων ποτών ( aperitifs , digestives , bitters , liqueurs ) που παράγονται από την Ποτοποιία.

Και τόσο μεγάλωσε η φήμη της ποτοποιίας ώστε ο Βασιλιάς Γεώργιος ο Α κατά την διάρκεια επίσκεψης στην Καλαμάτα το 1905 επισκέπτεται το Εργοστάσιο της Εταιρείας και απονέμει στον Ν. Καλλικούνη τον αργυρό Σταυρό του Ιππότη του Σωτήρος για την προσφορά του στην Ελληνική Βιομηχανία.

Τα υπόλοιπα θα μας τα διηγηθεί ο Γιώργος Καλλικούνης (απόγονος και συνεχιστής του ιδρυτή) κατά την ξενάγηση που θα μας κάνει στο χώρο του εργοστασίου το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου.

Αναχώρηση από Καλαμάτα στις 10πμ

(Πληροφορίες στο τηλ. 6936-518550 - Σωτήρης)”.