Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 17:52

Για μελέτη του Δήμου Μεσσήνης, που ενδιαφέρει όμως και το Δήμο Καλαμάτας, ενημερώθηκε ο Θ. Βασιλόπουλος

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ-ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΜΙΣΟ 
Για τη μελέτη που εκπονείται για την αντιπλημμυρική προστασία στον Πάμισο και η οποία περιλαμβάνει και έργα αναπλάσεων όπως και λιμενίσκο στο Κουλτούκι της Μπούκας, ενημερώθηκε στο υπουργείο Υποδομών, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Είναι μελέτη που αφορά το Δήμο Μεσσήνης, όμως, όπως προέκυψε και από τη συζήτηση που έγινε την Τετάρτη το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, οι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιδιώκουν να ενταχθεί στη μελέτη αυτή και η γέφυρα στην εκβολή του Παμίσου ώστε να συνδέονται παραλιακά η Καλαμάτα με τη Μεσσήνη…

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας σημειώνονται τα εξής: “Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών κ. Αντώνιο Κοτσώνη και με την Διευθύντρια της Γενικής Γραμματείας Υποδομών κα Γεωργία Καστραντά, στη Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών έργων του Υπουργείου Υποδομών, είχε σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Θανάσης Βασιλόπουλος.

Στη συνάντηση τους ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία της μελέτης που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση του αεροδρομίου, μέσω της οριοθέτησης του ποταμού Παμίσου από το φράγμα του Άρι, με την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του φράγματος και μέχρι τις εκβολές, με την παράλληλη κατασκευή λιμενικού έργου προστασίας, αλλά και πεζογέφυρας που θα ενώνει τις δύο όχθες. Καθώς και την οριοθέτηση του ποταμού Άρι με την κατασκευή νέας γέφυρας στην Αίπεια.

Η μελέτη βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης ΜΠΕ και συμφωνήθηκε η συζήτηση να συνεχιστεί παρουσία στελεχών του Δήμου Καλαμάτας και του Δήμου Μεσσήνης σε προκαθορισμένο ραντεβού το αμέσως επόμενο διάστημα”.